Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1108

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: chord_ »

lacy írta:
2026.01.15., csüt. 19:41
Alex_Aston írta:
2026.01.15., csüt. 17:47

Ezek a tömegek hol voltak, miért nem kontráztak, amikor látták, hogy számukra kedves embert támadnak? Miért utólag, a bajszuk alatt morognak?
Erre írtam én, hogy érdekes mód, hogy a beidézett (cables által persze) levelek elkövetői, személyesen kb soha nem jelentek meg itt a fórumon
ok, máshol is lehetett felület, ahol rátaláltak a termékeire, de ide - pedig azt is gondolom hogy nem volt talán számukra sem ismeretlen ez a felület - nem írtak, és azt se hinném, hogy cables esetleg ne kérhette volna erre őket. Főleg, ha olyan jónak tartották a termékeit, és itt is megerősíthették volna ezt a véleményüket személyes "jelenlétükkel".
Tehát valahol arra kell gondolni, hogy ezek nem mindegyike élő ember (esetleg az AI is dolgozott :) )
És amit szintén írtam - és vállalom - hogy ezek mind nyelvezetben stílusban eléggé hasonlóan voltak megfogalmazva.
Ami azért elgondolkodtató.
szóval ez nem válasz akar lenni a kérdésre, inkább némi magyarázat.
A magyarázat-kísérlet téves.
Tényleg nem látod, mi megy itt.
Hogy miért nem írnak ide emberek.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 241

Re: Off

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Jók ezek a beírások: sakálok, trollok, indonéziából voodoo-znak, meg hasonlók. Chord tőled többet vártam.
Mindegy, üdvözlöm a világpolgárt indonéziában! A voodoo közép-amerikai.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Hozzászólás Szerző: lacy »

Alex_Aston írta:

Ezek a tömegek hol voltak, miért nem kontráztak, amikor látták, hogy számukra kedves embert támadnak? Miért utólag, a bajszuk alatt morognak?
Erre írtam én, hogy érdekes mód, hogy a beidézett (cables által persze) levelek elkövetői, személyesen kb soha nem jelentek meg itt a fórumon
ok, máshol is lehetett felület, ahol rátaláltak a termékeire, de ide - pedig azt is gondolom hogy nem volt talán számukra sem ismeretlen ez a felület - nem írtak, és azt se hinném, hogy cables esetleg ne kérhette volna erre őket. Főleg, ha olyan jónak tartották a termékeit, és itt is megerősíthették volna ezt a véleményüket személyes "jelenlétükkel".
Tehát valahol arra kell gondolni, hogy ezek nem mindegyike élő ember (esetleg az AI is dolgozott :) )
És amit szintén írtam - és vállalom - hogy ezek mind nyelvezetben stílusban eléggé hasonlóan voltak megfogalmazva.
Ami azért elgondolkodtató.
szóval ez nem válasz akar lenni a kérdésre, inkább némi magyarázat.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3912

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

chord_ írta:
2026.01.15., csüt. 18:46

...Igen, tényleg kell ide bátorság valamennyi, beírni...
Egy fórumot nem az olvasók, hanem az oda beírók formálnak.
Ez nekem kicsit olyan, mint egy elvesztett választás után úgy siránkozni, hogy persze szavazni nem ment el a delikvens...

Mégis mi baja lehet bárkinek, ha ide ír? Valakinek nem tetszik? És akkor mi történik? Nem kel fel másnap a nap?

Nem siránkozni kell, hanem tenni a dolgokért.
Csak a Marantz! :-D

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 152

Hozzászólás Szerző: József1960 »

chord_ írta:
2026.01.15., csüt. 18:46
Alex_Aston írta:
chord_ írta:
2026.01.15., csüt. 15:09
A blogon át sokan írnak most nekem.
Remélem, a kivégző-osztag tagjai soha nem fogják látni/olvasni, hogy mennyien, és legfőképp, miket írnak és gondolnak róluk. Szépen, nevesítve, egyenként.
Bár, megérdemelnék.
Nekem egy kérdésem lenne, a nélkül, hogy bármelyik oldalon is állást foglalnék.

Vagyis akkor kettő kérdés lett :D

Ha valaki nem vállalja fel magát, az később se sunnyogjon, és zúgolódjon. Vagy álljon ki amikor kell, és vállalja a véleményét, vagy maradjon csendben mindörökre, mert bizony akkor kell szólni, amikor lett volna lehetőség, és akár segíthetett volna az adott dologban.

Ez szerintem úgy általában igaz mindenre az élet területén.
Ezek az emberek zeneszerető kicsit/közepesen hifisták, a blogot olvassák, nagyon messzi-földi magyar is akad nem egy és nem kettő, az avx-et ugyanúgy böngészik, mint nagyon sokan még, leginkább, úgy látom, 'vendég' státuszban. Eszükbe sem jut ide beírni, a trollok közé, hogy szétszedjék őket, nekik erre hidd el, semmi szükségük nincs, így semmiféle kommunikációra veled vagy az avx semelyik tagjával ezen a felületen nem lesznek hajlandók, ezt én borítékolom, tényleg semmi kedvem írni arról, hogy miért, hogy miket kérdeztek tőlem, rólatok, milyen felhanggal.
Igen, tényleg kell ide bátorság valamennyi, beírni...

Még annyi, hogy a blog kapcsán megtanultam, hogy a leírt szövegek, vélemények, reagálások, viselkedések húznak maguk mögött egy jó vastag uszályt, amelyet a névtelen "megfigyelők' hada alkot, a csak-olvasók, a legtöbbjét én sem ismerem, de ők is emberek, van véleményük nekik is, vannak barátaik, tovább mesélik a sztorikat, el nem hinnétek, hogy ez a viselkedésetek mekkora hullámverést csapott, énszerintem, ha a Holdról nem is látszott, de Indonéziából biztosan.

Hát... nem vagyok különösebben woodoo-hívő, de a fentebb találóan nevezett 'sakálok' helyében nem lennék most...
A sakálok között volt házmester is...

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
chord_ írta:
Remélem, a kivégző-osztag tagjai soha nem fogják látni/olvasni, hogy mennyien, és legfőképp, miket írnak és gondolnak róluk. Szépen, nevesítve, egyenként.
Bár, megérdemelnék.

Ha valaki nem vállalja fel magát, az később se sunnyogjon, és zúgolódjon. Vagy álljon ki amikor kell, és vállalja a véleményét, vagy maradjon csendben mindörökre, mert bizony akkor kell szólni, amikor lett volna lehetőség, és akár segíthetett volna az adott dologban.

Ezek az emberek zeneszerető kicsit/közepesen hifisták, a blogot olvassák, nagyon messzi-földi magyar is akad nem egy és nem kettő, az avx-et ugyanúgy böngészik, mint nagyon sokan még, leginkább, úgy látom, 'vendég' státuszban. Eszükbe sem jut ide beírni, a trollok közé, hogy szétszedjék őket, nekik erre hidd el, semmi szükségük nincs, így semmiféle kommunikációra veled vagy az avx semelyik tagjával ezen a felületen nem lesznek hajlandók, ezt én borítékolom, tényleg semmi kedvem írni arról, hogy miért, hogy miket kérdeztek tőlem, rólatok, milyen felhanggal.
Igen, tényleg kell ide bátorság valamennyi, beírni...

Még annyi, hogy a blog kapcsán megtanultam, hogy a leírt szövegek, vélemények, reagálások, viselkedések húznak maguk mögött egy jó vastag uszályt, amelyet a névtelen "megfigyelők' hada alkot, a csak-olvasók, a legtöbbjét én sem ismerem, de ők is emberek, van véleményük nekik is, vannak barátaik, tovább mesélik a sztorikat, el nem hinnétek, hogy ez a viselkedésetek mekkora hullámverést csapott, énszerintem, ha a Holdról nem is látszott, de Indonéziából biztosan.

Hát... nem vagyok különösebben woodoo-hívő, de a fentebb találóan nevezett 'sakálok' helyében nem lennék most...

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2857

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

A Cables jelenségről. Először is Rudibá-ról soha nem mondtam se jót, se rosszat. (Vagy legalábbis nagyon igyekeztem) Egy hangfalkábelét kipróbáltam, majd visszaküldtem. Egyszer felhívott, udvariasan elbeszélgettem vele kb ennyi. Magamat kellően értelmesnek vélem, hogy tudjam hogy mit miért írt vagy mit miért tett. Tudtam helyén kezelni őt és igazából engem nem zavart a jelenléte. De látom nem vagyunk egyformák. Láttam sok ember nem volt képes helyén kezelni a dolgokat már régóta, mondhatni hogy a bögyükben volt. Jobbat mondok már-már ellenségként tekintettek rá.
Engem a legjobban az botránkoztatott meg, hogy értelmesnek vélt emberek fogcsikorgatva egymásra licitálva akarták a másikat "megölni" egy kanál vízben.
Miért is? Mert nem mond igazat? Mert próbál mást besározni hogy kicsit több eladása legyen? Srácok ez komoly? Sokszor annyira kilógott a lóláb azzal kapcsolatba amiket írt, hogy már inkább vicces volt mint bosszantó. De hogy ezzel kb semmilyen hatást nem ért el abban szinte biztos vagyok. Aki a sületlenségeket képes benyalni és nem lát át a szitán az meg meg is érdemli. Egyébként pedig nem volt minden az, pár dologban én is egyetértettem vele, arról nem is beszélve hogy azért volt/van sok olyan fórumtárs akinek igenis tetszik egy-két terméke. Ez miért is lehetetlen?

De nem baj, most már eljött a Kánaán. Még a nap is másként kelt fel ma reggel egyeseknek itt az AVX bolygón. Hogy mit nyertünk és mit vesztettünk? Mindenki tegye fel magának a kérdést. Jómagam azt nyertem, hogy megismertem sok fórumtárs igazi arcát ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3912

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

chord_ írta:
Bár, megérdemelnék.

Csak a Marantz! :-D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9788

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szerintem ezt a témát zárjuk le. A felhasználó már nincs jelen, hogy nyilatkozzon.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2247

Hozzászólás Szerző: Shimano »

GGy írta:
2026.01.15., csüt. 14:51
Remélem ennek a szektás troll-hadnak akik úgy viselkedtek mint a sakálok az életben
nem lesz nagyobb örömük mint egy nyolcvan év körüli Ember lapjának kinyírása
Kiváncsian várom ki lesz a következő
Ez az ember 12 évvel ezelött is ugyanúgy viselkedett mint tegnap,de 30 évvel ezelött sem viselkedett volna másként,mert ő ilyen,és pont.
Egyszerűen képtelen a normális kommonikációra,filléres vackokat kínál baromi drágán,mindenkit hülyének néz,a konkurenciát folyamatosan ekézi,degradálja,de ha nektek ez kell,akkor menjetek utána.
Cseppet sem tudom sajnálni,már rég kikellett volna b@szni innét.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

A fórummal kapcsolatos témában ne citáljünk külső dolgokat, mert nemarra való.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6374

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

GGy írta:
2026.01.15., csüt. 14:51
Remélem ennek a szektás troll-hadnak akik úgy viselkedtek mint a sakálok az életben
42288648_f9af1196d3775dfd52dc939175f4b7aa_wm.jpg
42288648_f9af1196d3775dfd52dc939175f4b7aa_wm.jpg (52.7 KiB) Megtekintve 781 alkalommal
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég

Bár, megérdemelnék.

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

a.gabriel írta:
2026.01.15., csüt. 07:58
Minden bizonnyal tegnapi napon fellélegzett a fórum, és egy új korszak indul PowerR nélkül.
Miután már nem tagja és nem "támogatója" a közösségi felületnek, illő lenne az egész hozzátartozó beírásokat törölni, beleértve az alatta futott """gyártói""" részeket is. Ezzel már el tud indulni a fórum a megújulás útján, amire nagy szüksége van. Köszönettel tartozunk mindenkinek ezzel a tagoknak, és az üzemeltetőknek is.
"tartozunk"?
Csak a magad nevében beszélj! Nekem sem tetszett az önreklámozása, de ami itt folyt, az sem volt semmivel szebb. Ha ez lesz a megújulás... 🙁

GGy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: GGy »

Kiváncsian várom ki lesz a következő

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég

a.gabriel írta:
2026.01.15., csüt. 07:58
Minden bizonnyal tegnapi napon fellélegzett a fórum, és egy új korszak indul PowerR nélkül.
Miután már nem tagja és nem "támogatója" a közösségi felületnek, illő lenne az egész hozzátartozó beírásokat törölni, beleértve az alatta futott """gyártói""" részeket is. Ezzel már el tud indulni a fórum a megújulás útján, amire nagy szüksége van. Köszönettel tartozunk mindenkinek ezzel a tagoknak, és az üzemeltetőknek is.
Minden bizonnyal a tegnapi napon elszörnyedt a fórum, hogy itt mi ment végbe, és hogyan.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: pali923 »

istvan01 írta:
2026.01.15., csüt. 09:51
A kereskedő-gyártó ebből szempontból más kategória. Árat természetesen neki is közölni kell a potenciális érdeklődővel. Arra nem tudom van-e törvényes előírás, hogy minden esetben nyíltan, bárkinek elérhetővé kell-e tüntetni.
Van egy csomó webshop, ahol csak regisztráció után látod az árakat. Sőt, olyan is van, ahol kell adószám a regisztrációhoz, mégis kiszolgálnak magánszemélyeket is - legalábbis a fizikailag létező boltban. Szóval biztosan van jogszabály, és van a gyakorlat.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3668

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

huszti-zsolt írta:
2026.01.14., szer. 18:20

"A CE-jelölés egy kötelező jelölés az Európai Gazdasági Térségben (EGT) forgalmazott bizonyos termékeken, amely igazolja, hogy a gyártó szerint a termék megfelel az EU-s biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak, így szabadon forgalmazható az EU belső piacán; ez a gyártó felelőssége, melyet megfelelőségértékeléssel, műszaki dokumentációval és megfelelőségi nyilatkozat elkészítésével szerez meg a termékre. "
A CE megfelelőség sajnos ennél sokkal összetettebb rendszer, külön szakma ezt jól csinálni és jelentős költség. Egy fajta bizalom, garancia, minőség, tartósság és felelősséget jelöl a felhasználó számára ha betartja a termék használati feltételeit, utasításait. De arra is kell utalni számos esetben, hogy avatatlan, tehát használatban nem jártas, tanulatlan embernek, gyereknek se okozzon veszélyt.
A 100db kézsülék abban az esetben lehet határ, ha közforgalomban kerül a felhasználóhoz. Egyedi gyártás, szerződés esetén ez egy példányra is követelmény lehet. Egészen más szint az ipari és gyártó eszközök CE, munka és baleset megfelelőségi rendszere.

Kisvállalkozásoknál ez nagy teher, nagyon könnyű rosszul csinálni, nagyon csábító semmit sem tenni ez ügyben.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Vinkler írta:
2026.01.14., szer. 18:05
Szalon írta:
2026.01.14., szer. 17:41
Vinkler írta:
2026.01.14., szer. 16:06
Ez már nem észrevétel, hanem rágalmazás. Ráadásul nem is igaz.
Semmi helye az észrevételek között, és szerintem kezdesz túl messzire menni, erre semmi szükségem nincs.
Feltettem egy jópár kérdést hozzád, de megválaszolatlanul maradt az összes... sad.gif gondolkodik.gif
És ez így is marad részemről.
A tények és a jogszabályok ismertek, a felelősség pedig az üzemeltetőé. Részemről a tájékoztatás megtörtént.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Örülök, hogy a lényegi kérdésekben egyetértünk. Úgy tűnik, mindketten a tisztább és biztonságosabb hifi-közösségért „prüszkölünk”, csak más oldalról közelítjük meg a megoldást.
Luxor Audio írta:
2026.01.14., szer. 16:42
Szerintem egy erősáramú tápkábelnek is ki kell állnia a műszaki előírások próbáját, ez nem tekinthető marketing kérdésnek.
Teljesen igazad van. Az erősáramú kábel a hálózat része, így a biztonsági előírások rá is kötelezőek.
Luxor Audio írta:
Értem a jogi indoklásod, de akkor hogyan tovább? A fórum tulajdonosának meg kellene azonnal szüntetnie az összes kereskedelmi topikot? Hiszen bármikor bárkire rá lehet sütni, hogy törvény/szabálysértő tevékenységet folytat. Van bennem bizonytalanság, hogy ehhez tényleg elégséges-e bekiabálni egy álnév alól, hogy XY (adó)csaló. Itt tud megjelenni a részemről korábban említett személyes indíttatású bosszú.
Nem a kereskedelmi topikok megszüntetése a cél, hanem a minimális belépési küszöb felállítása lenne szerintem. Ha valaki „Gyártó/Kereskedő” státuszt kap, minimum egy adószám alapfeltétel kellene, hogy legyen. Ez nem boszorkányüldözés, hanem a legális piaci szereplők védelme.
A jog szemében attól, hogy támogatónak, mekkmesternek, vagy macisajtnak nevezel egy gyártót mindegy, mivel a tevékenység jellege döntő és az objektív ismérvei (rendszeresség, üzletszerűség, ellenérték) határozzák meg a jogi státuszt. Aki üzletszerűen árul, az adózási és polgári jogi értelemben vállalkozónak minősül, minden ehhez kapcsolódó teherrel együtt.
Luxor Audio írta:
Köszönöm az információkat! Az én álláspontom továbbra is az, hogy legyenek tiszta szabályok és azok mindenkire azonos módon vonatkozzanak, ne szimpátia/ellenszenv alapján szúrjunk ki valakit, miközben mások tettei felett szemet hunyunk. Vegyük észre, ha Rudolf kommunikációs stílusa nem verte volna le a biztosítékot jó néhányszor, a vele kapcsolatos kemény jogi kérdések sem kerültek volna terítékre. Azt is látjuk, hogy akik most felszólaltak ellene, néhányan korábban elégedett vásárlói voltak, pedig a termékei vélhetően nem múlt héten lettek aggályosak. Ezért is problémás számomra a helyzet és hasonlít inkább boszorkányüldözésre, mint korrekt eljárásra.
Azt gondolom, Rudolf ügye csak a jéghegy csúcsa, ami rávilágított a rendszer hibáira. A cél nem egy ember ellehetetlenítése, hanem az, hogy a fórum ne legyen a jogszabályokat megkerülő „szürkezóna” támogatója.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 684
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Bocs, csak annyit - én is láttam a nevezett eszközt és elég aggasztóan nézett ki, olyan sufnituning kinézete volt és igen bennem is felmerültek életvédelmi-tűzvédelmi kérdések.
Elektromos szakember lévén láthanánk-e képeket a belső kötésekről és az elektromos megvalósitásról? Ezeket kéne leginkább tisztázni. IC meg HF vonalon azt drótozgat, amit akar.
Engem speciel a CE jel nem mozgat, mert bármire rá tudják nyomni.
Jól írjátok az aggályokat, mindenkinek van igazsága. Béke
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2906

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Már bocsánat, de akkora itt a káosz, mint ide Kairo.
Szóval.
CE (Conformité Européenne,)
"A CE-jelölés egy kötelező jelölés az Európai Gazdasági Térségben (EGT) forgalmazott bizonyos termékeken, amely igazolja, hogy a gyártó szerint a termék megfelel az EU-s biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak, így szabadon forgalmazható az EU belső piacán; ez a gyártó felelőssége, melyet megfelelőségértékeléssel, műszaki dokumentációval és megfelelőségi nyilatkozat elkészítésével szerez meg a termékre. "
Hogyan szerezhető meg?
- A gyártó elvégzi (vagy bevon egy bejelentett szervezetet) a vizsgálatokat.
- Összeállítják a termék tervezési és gyártási dokumentációit, vizsgálati eredményeit.
- A gyártó aláírja, kijelentve, hogy a termék megfelel a követelményeknek.
- A termékre felkerül a CE jel, adott esetben a bejelentett szervezet azonosító számával együtt.
Azaz a gyártó nem köteles külső szervezetet bevonni, maga is elvégezheti a vizsgálatot és dokumentálhat.

Még valami CE ügyben, évi >100 készülék forgalmazása esetén kötelező.

Az érintésvédelmi szabályozás megint egészen más.
Csak, hogy tudjátok, gyártó illetve forgalmazó például nem készíthet(ne) és nem hozhat(na) forgalomba olyan eszközt, ahol roncsolás nélkül hozzá lehet férni a galvanikusan a hálózati feszültséghez! Azaz csavarozható csatlakozókkal nem lehetne hálózati kábelt szerelni!!!! Csak az öntött kábelek felelnek meg a szabványnak. (Még a készüléken belül is, a tetőlap eltávolítása után biztosítani kell, hogy a hálózati rész szigetelt legyen!)
Például ezért sem adunk "audiofül hálózati kábelt" a készülékeinkhez, mert szabványosan nem lehet. Aztán majd a vevő - a saját felelősségére - ráköti a csilivili csatikkal ellátott kábelét, az már nem a mi kompetenciánk.

Ja, és az avx fórumra senki nem fog bekopogni tanusítványok iránt.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Szalon írta:
2026.01.14., szer. 17:41
Vinkler írta:
Semmi helye az észrevételek között, és szerintem kezdesz túl messzire menni, erre semmi szükségem nincs.
Feltettem egy jópár kérdést hozzád, de megválaszolatlanul maradt az összes... sad.gif gondolkodik.gif
És ez így is marad részemről.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Nem fogok belemenni ilyen vitákba, mert nincs értelme, és mivel ezen információk megadására semmilyen kötelezettségem nincs, így ezt a témát részemről lezártam.
Ha valaki nem tudja ezt elfogadni, keressen magának más fórumot.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2247

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Vinkler írta:
2026.01.14., szer. 17:23
Shimano írta:
2026.01.14., szer. 17:18
Vinkler írta:
Ok,ez a CE jelölés dolog nem olyan fekete és fehér,mert hát a hálózati dugókon ott a CE felirat,a gyári folyóméterben kapható tápkábeleken meg vagy van,vagy nincs jelölés,de az is igaz,hogy a szóban forgó kábelfaragó termékei ilyen szempontból enyhén szólva is neccesek,tehát azok legalábbis a képekből itélve kizárt hogy átmennének akármilyen vizsgálaton is.Béla egykoron le is tiltotta az itteni marketingjüket,lehet még te is emlékszel rá.
A többiben igaza van,nem is értem hogy mit tartasz rágalmazásnak. gondolkodik.gif
Ha majd kopogtat egy ellenőrző hivatal nálatok,(ne legyen így)ne lepődj meg ha nem fogadják el azt hogy de hát mi nem is tudtunk róla magyarázatot,mert nem fogják,ez borítékolható.
Gondolj bele,közel 45000 regisztrált tag van,nagyrészük aktív dolgozó,plusz a sok külsős,és a nagy számok törvényei alapján könnyen lehet hogy valakinek közöttük szemet szúr majd valami,és lép egy olyan amitől doptok egy hátast a mekk elekkel együtt,mert hát hiába titkolja ő az árakat,egy átfogó vizsgálat a digitális térben olyan eredményt szülhet,amire a gatyája is rámehet majd.
De ne legyen így.
Viszont ehhez valamit tenni is kéne,még időben. ;)
Nézd, csak elvégeztem egy jogi egyetemet, ezt a részét bízd rám. Rengeteg dolog van, amiről nincs tudomásotok, de tényként hivatkoztok rá. Ebbe azért gondolj bele.
A korrekt dolgok ellen sosem ágáltam, most sem fogok.
Ki lesz a következő, akit ki akartok végezni? :smile50:
Ok,akkor mondjad,hogy mivel tudnád védeni az álláspontodat,miután valaki bekopogna ide egy ellenőrzés jeligét mormolva?
Mi az amiről nincs infónk,de tényként hivatkozunk rá?,már ha publikus.
Én ugyan nem végeztem jogi egyetemet,de a tények sorozatát látom itt,és azok mivel tények,így makacs dolgok is.
Én nem végeznék ki senkit sem,csupán a kérdésekre szeretnék válaszokat,de azok nem jönnek valamiért.
Pl az egyik támogatót b@sztatjátok ha nem ír ki árakat,a másikat meg nem,vajon miért? gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”