Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 804

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ANDS »

MOT64 írta:
2025.08.26., kedd 11:09
ANDS írta:
2025.08.25., hétf. 17:04

Kedves ANDS!

Köszönöm a hosszas és részletes válaszodat. Lehet, hogy én vagyok fordítva bekötve, de engem mindíg is a miértek érdekeltek ….

De most legalább odáig eljutottunk, hogy MCU, tehát PVC szigetelésű, tehát nem halogénmentes kivitel többeknek jobban bejön.
Nem jutottunk el sehova. :ohnoohnoohno: nem lehet azt kijelenteni, hogy az egyik vagy a másik jobban szól. Azt igen, hogy nekem az egyik tetszik, trane- nek meg a másik…

Van, akinek az MCU jön be, és van, akinek nem.
Vagyunk páran, akiknek a halogénmentes ösvény hangja jobban tetszik.

Ebből nem fogod megtudni, neked melyik tetszene, csak ha veszel mindkettőből mondjuk 10 métert, járatod őket 2-5 hónapig, és felválltva hallgatod.
:goodluck:

Ez kb. az a helyzet, hogy van, akinek a szőke nő az esete, és van akinek a fekete. Ez még nem jelenti azt, hogy a szőke nők szebbek lennének, mert neked azok tetszenek. Ez ízlés kérdése.

Teljesen komolyan ajánlom a tápösvény topicban a visszaolvasást, István01 elég részletesen elmagyaráz több dolgot is…

Azt meg tudom mondani, nekem miért az egyik tetszik…de az, hogy a szigetelés miért van hatással a hangra, azt István hozzászólásaiban tudod valahol elolvasni, ő valahol írt róla.
Sajnos, minden hatással van a hangra… a vezeték szigetelése, csőben viszed, falban viszed, fonod, csavarod, árnyékolod, stb…
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

ANDS írta:
2025.08.25., hétf. 17:04
MOT64 írta:
2025.08.24., vas. 19:49

Kedves supravox és Vinkler!
Nézz már körül egy kicsit itt a fórumon, légy szíves! Kinek van itt építő jellegű megnyilvánulása? Csak a felesleges szájtépés megy, értelmetlen dolgokról. Ha meg technikai jellegű kérdés merül fel, akkor azt mereven elutasítják, hogy " ne engem kérdezz". Semerre nem halad az egész, topog a butaságok körül. Ennyi erővel mindenkit is kitilthatnátok x napra. Engem is akár. Nem sírnék.
A halogénmentes szigetelés vs. PVC szigetelésű vezetékkel kapcsolatos kérdésedre amit tudtunk, azt leírtuk.
Tűz esetén a pvc ég, füstöl, a halogén nem.

A hangra a vezeték szigetelése hatással van, de erre már nem fogsz egyértelmű választ kapni, hogy melyik a jobb. Mert van, akinek az MCU( pvc) szigetelésű hangja tetszik jobban, sokunknak meg a halogénmentes.

Van teflonszigetelésű tápkábel is, pl. Neotech NEP 3200G (az is tömör réz), métere 131000.- Ft. Nem tudom, találsz- e embert a fórumon, aki ilyenből épített tápösvényt…

Feltetted a kérdést, hogy rossz- e a gondolatmeneted, hogy a PVC szigetelésű kábel (aminek métere 200.-Ft) az jobb?
Gomolalaci leírta: “csakis MCU” - 2024. Jan. 09. 20:58.
Trane szerint is jó az.

Egyetértést szeretnél? Nem lesz!
De visszaolvashatsz 150 oldalt, csak 3726 hsz az egész topic. Én most 33 oldalt olvastam vissza, hamar megvan.
Kedves ANDS!

Köszönöm a hosszas és részletes válaszodat. Lehet, hogy én vagyok fordítva bekötve, de engem mindíg is a miértek érdekeltek és nem a hosszas listák a jóhangú készülékekről, kábelekről, stb. Ha visszaolvasok 3726 hsz-t és 150 oldalt, akkor ott legalább 150 vagy több kábel megnevezése szerepel, ami valakinek tetszett, jól szólt vagy csak ezt sikerült beszerezni. Beláthatod, hogy így, ebből nagyon nehéz lenne választani. Ezért én a miértekre vagyok inkább kíváncsi. Miért szól jobban egy adott struktúrájú, vezetőjű, szigetelőjű kábel. Miért jobb a halogén tartalmú szigetelés vagy éppen miért rosszabb? Számomra ez sokkal, érdekesebb, mint több száz felsorolást olvasgatni, meg azt, hogy kinek mi van otthon. De most legalább odáig eljutottunk, hogy MCU, tehát PVC szigetelésű, tehát nem halogénmentes kivitel többeknek jobban bejön. Erre próbáltam én magyarázatot találni, pl. a nagyobb kapacítás okán. Nem egyetértés szeretnék, az nyilván nem lesz, hanem konstruktív együtt gondolkodást, ha ez lehetséges. Köszönöm.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

MOT64 írta:
2025.08.24., vas. 19:49

Nézz már körül egy kicsit itt a fórumon, légy szíves! Kinek van itt építő jellegű megnyilvánulása? Csak a felesleges szájtépés megy, értelmetlen dolgokról. Ha meg technikai jellegű kérdés merül fel, akkor azt mereven elutasítják, hogy " ne engem kérdezz". Semerre nem halad az egész, topog a butaságok körül. Ennyi erővel mindenkit is kitilthatnátok x napra. Engem is akár. Nem sírnék.
A halogénmentes szigetelés vs. PVC szigetelésű vezetékkel kapcsolatos kérdésedre amit tudtunk, azt leírtuk.
Tűz esetén a pvc ég, füstöl, a halogén nem.

A hangra a vezeték szigetelése hatással van, de erre már nem fogsz egyértelmű választ kapni, hogy melyik a jobb. Mert van, akinek az MCU( pvc) szigetelésű hangja tetszik jobban, sokunknak meg a halogénmentes.

Van teflonszigetelésű tápkábel is, pl. Neotech NEP 3200G (az is tömör réz), métere 131000.- Ft. Nem tudom, találsz- e embert a fórumon, aki ilyenből épített tápösvényt…

Feltetted a kérdést, hogy rossz- e a gondolatmeneted, hogy a PVC szigetelésű kábel (aminek métere 200.-Ft) az jobb?
Gomolalaci leírta: “csakis MCU” - 2024. Jan. 09. 20:58.
Trane szerint is jó az.

Egyetértést szeretnél? Nem lesz!
De visszaolvashatsz 150 oldalt, csak 3726 hsz az egész topic. Én most 33 oldalt olvastam vissza, hamar megvan.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

supravox írta:
2025.08.23., szomb. 12:31
hodyka írta:
2025.08.23., szomb. 11:04
Vinkler írta:
2025.08.21., csüt. 17:28
Mindenki megy a lecsóba 3 napra.
Vagy most befejezitek ezt a semmitmondó csörtét!
szia.gif :cheers1:
A végtelen unalmas reggeli beköszönésed,a hülye emojik belillesztése,valamint a kinai kapcsitáp a legjobb hsz-en kívül képes vagy valaminépítő jellegű megnyílvánulásra is?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9342

Re: Off

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ez mindkettőtöknek 3 napos pihenőt ért.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Csak sajnálni tudlak......... gondolkodik.gif

Az hogy neked nem tetszik, lesz@rom, de Mások akik ki is próbálták azok már nem akarnak többet analóg tápegységet

De te használd egészséggel

Ha te ettől jobbat csinálsz megeszem a sapkám és 54.60 € ból

https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 2277Erp9Ed

További szép hétvégét
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

hodyka írta:
2025.08.23., szomb. 11:04
Vinkler írta:
A végtelen unalmas reggeli beköszönésed,a hülye emojik belillesztése,valamint a kinai kapcsitáp a legjobb hsz-en kívül képes vagy valaminépítő jellegű megnyílvánulásra is?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Vinkler írta:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 491

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

ANDS írta:
2025.08.21., csüt. 13:28

És néhány kábelkereskedő is azt mondja amit Te, de még ők sem hallották a kábeleimet. Sőt, a készítőjüket sem ismerik, de kukázzam ki a kábeleimet… Természetesen, vegyek tőlük jó drága drótokat.
Vannak ilyenek?
Ha kérdésed van: 20/3383456

krizsi_l
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 69
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krizsi_l »

Egy másik univerzum klasszikusa :)
33mp-től

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6338

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5256

Hozzászólás Szerző: fülelek »

off: ki az a ZUZU??
on: azénkábelemalegjobbmiadhatódenemadoksenkinekfonjamindenkianyakaköréamijevanésskandáljahajráfvézévézévézé :smile29:

krizsi_l
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krizsi_l »

Olyan ez a topik mint Zuzuval beszélgetni :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1269

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

KLajos írta:
2025.08.21., csüt. 14:29
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 12:38

Hát én már nem nagyon. Azt kellene megértenetek, hogy ilyen minőségű és árú készülékekhez már ilyen kábeleket kellene/érdemes használni. Mert hoz annyit mint ha bármi mást cserélnek hasonló áron.
Azt hiszem, az örökös Kondo Vz-re hivatkozás és a nemrég leírt Triangle Comete (ami istenien szólt a B&W CDM1 helyett, amikor átvitted a haverodhoz, ugye) kicsit ellentmondásos. Sokszoros a szorzó a Kondo javára: 1 méter ic kétszer drágább használtan, mint a Comete párja frissen.

De legalább nem életszerű egy ilyen összeállítás. Hivatkozni a homályból persze lehet rá, csak felesleges.
Szó nem volt istenien szóló Comete-ről. A B&W gazdája mondta, hogy 300-ra saccolja, ha a cdm1 100.... Vz-ről sem volt szó!
Köszi Lajos! :) ennyit a homályról.... Is.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 14:02

Ti meg az eltérő ízlésekre szoktatok hivatkozni, ami számomra teljesen furcsa, mert nem azt ta0asztalom, hogy olyan eltérőek lennének az ízlések. …
:smile51:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ANDS 2025.08.21., csüt. 14:51-kor.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1269

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

pjm írta:
2025.08.21., csüt. 14:28
SoundMania írta:
2025.08.21., csüt. 14:25
pjm írta:
2025.08.21., csüt. 14:08

Kéretik fejlegyezni, hogy egy pontban egyetértünk, miszerint nem egyértelmű Soundmania szerint sem, hogy a drágább drót feltétlenül jobb(an tetszik).
Ez máskor is így volt. Ezért írok inkább típust.
Nem is az a lényeg. Hanem az, hogy leírtad így, és én is épp ezt írtam a múltkor. Nem kötözködök, örülök, hogy más is ezt hallja. Még ha a rendszereink és fülünk gyengeségei miatt is, nabum.
Ezért sztem korrektabb ha nem csak árat ír az ember, hanen konkrét nevet, vagy nevet is. Igyekszem ezt tenni!

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: KLajos »

ANDS írta:
2025.08.21., csüt. 12:15

Ha már gombhoz keres valaki kabátot…

Azt Te nem tudod elfogadni, hogy más kábelekre is lehet rendszert építeni? Olyanokra, amiket még nem hallottál szólni?

Azt nem tudod elfogadni, hogy nem csak a méregdrága kábelek lehetnek jók?
Egyébként, ha nem etetnétek, akkor nem lenne 35 ezernél több hozzászólás a közel semmiről. Minimum a fele (de inkább jóval több) csak p...szméregetés. Ehhez képest a többi topic csodásan informatív.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

ANDS írta:
2025.08.16., szomb. 23:27

Egyszer (illetve az utóbbi 3 évben már kétszer is) leírtam a véleményemet, meg azt is, hogyan jutottam arra a következtetésre, amire. Pár hete a kábeles topicban, két éve meg a tápösvényes kísérletezésemet.

2-3 embernek még talán hasznos is volt, de olyan cunamit váltott ki, késhegyre menő vita lett belőle, amiben én már nem akarok részt venni. Alex leírta amit gondolt.

Én már másfél éve hallgatom ezt a két készüléket. Azért vettem meg a Naim - et, mert mindenhol azt hallottam/ olvastam, hogy a régi, elavult dacom felett már eljárt az idő, egy új dac sokkal jobb. Most áll benne kb. 1 milla, és nem hogy nem jobb, de megszorongatni sem tudja a régi dacomat. Attól még bőven a hallgatható kategóriában van számomra. És másfél év alatt sokmindent kipróbáltam, tápösvényt csináltam, tápszűrőt is vettem elé, azért ha ezt mind összeadom, nagyon sok idő és azért fekszik benne pénz is.

De a saját káromon megtanultam a leckét, nekem megfelel a hang, más kedvéért meg nem kísérletezem tovább, és főleg nincs kedvem vitatkozni arról, hogy miért tetszik nekem valami. Ezért sok részletet valóban semmi kedvem megosztani.

Aki meg tanulhatna- esetleg- belőle, az honnan tudná, hogy a topic 30.000+ hsz- ből melyikből tudna tanulni?
Nincs ember, aki ezt a gazdag termést végigolvasná:))
Meg ez a hsz sem a kábelekről szó, ezért aztán nem is oda írtam, mert nem ott van a helye. De Te ügyes vagy, és megtaláltad:))
Szia!
Ne haragudj, egyáltalán nem akartam a készülékeidet leszólni. Nincs is erre semmi alapom, nekem egyik vasam se került ennyibe. Sajnálom, hogy nem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeidet dac minőségében. De gondolom, hogy streamerként kiválóan szolgál. Már ez is, hogy ezt leírtad, számomra hasznos volt, mert nekem is egy régebbi dac-om van (2016os készülék), és bár ebben is van egy tuning, mint a te nagy Teac készülékedben, néha azt gondolom, jó lenne lecserélni valami kicsi, új, karcsú dologra, hátha az jobb. Viszont megerősítettél abban, hogy ezt csak nagyon körültekintő módon lehet megtenni, ha szükséges egyáltalán. Így összeségében azt kell mondjam, hogy igazságtalan voltam, hogy a tesztetek nem volt jó. Ugyanis bizonyította, hogy a régi vas is megállja a helyét manapság, ha tisztességesen megépített darab. Nekem ez volt a tanulsága, aki meg a kábelekre vonta le saját magának a tanulságot, annak más.
Ezért elnézéseteket kérem, és kösz, hogy közzétettétek!
Üdv,
W
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
2025.08.16., szomb. 22:05

Nem gond, csak nem láttam, hogy ide írtál. Nem azért nem válaszoltál mert nem érdekel mit írtál.

Szóval nekem csak azzal volt a gondom, hogy a teszt/próba, vagy nevezzük bárminek, szerintem is fura volt. De még ti is azt mondjátok, hogy nem könnyű itt megállapítani, mi mennyi, ha jól értem. Persze, hogy nonszensz az eredeti árából inflációval számolgatni a jelenlegi értékét egy 20 éves vasnak, de ezt csak azért írtam, mert nem sokkal jobb ötlet (szerintem) egy jelenleg is futó streamer dac-jával azt összevetni. Bár nem ismerem azt a Naimet, így fogalmam sincs milyen dac lehet benne, csak a mai átlagból kiindulva gondolom, hogy nem kivételes képességekkel bír. Mégha technikai paramétereiben messze szélesebb tartományban mozog a formátumok, felbontások, stb. terén, mint a Teac és a szoftveres szolgáltatások is ott vannak pluszban, amit az ősmasina nem tud, mégse éri el annak a színvonalát pusztán a hangminőséget nézve, ezért gondolom, hogy nem lehet őket összehasonlítani.

Aztán SM leírta, hogy ez az összevetés nem jó, a maga sajátos stílusában. És vagy féltucatnyian felváltva elkezdték őt osztani ezért. Ezt éreztem igazságtalannak, mert szerintem se jó a teszt.

De persze ettől bárki véleménye elfér ott, csak hasznosabb lenne, ha jobban átláthatóan adná meg mindenki a meghallgatás körülményeit, hogy többeknek tanulságos lehessen, amit leír, mert így segíthet ezzel másoknak. Illetve ha mondjuk a ti példátokat vesszük, ahol a szándék az volt, hogy a kábelek hatását különböző tudású készülékeken megmutassátok, ott is célszerűbb azért azonos kategóriában ezt megtenni.
Talán érthetőbb, ha azt mondom, hogy hasonlóan nem tartanék jó összevetésnek egy régi, jó képességű, drága önálló phono előerősítő képességeit összevetni, egy most kapható egy millió körüli integrált erősítőbe "csupán divatból beépített" phonoval. Szerintem semmilyen kábel nem tudná őket hasonló szintre hozni, bármennyibe is kerül.
Egyszer (illetve az utóbbi 3 évben már kétszer is) leírtam a véleményemet, meg azt is, hogyan jutottam arra a következtetésre, amire. Pár hete a kábeles topicban, két éve meg a tápösvényes kísérletezésemet.

2-3 embernek még talán hasznos is volt, de olyan cunamit váltott ki, késhegyre menő vita lett belőle, amiben én már nem akarok részt venni. Alex leírta amit gondolt.

Én már másfél éve hallgatom ezt a két készüléket. Azért vettem meg a Naim - et, mert mindenhol azt hallottam/ olvastam, hogy a régi, elavult dacom felett már eljárt az idő, egy új dac sokkal jobb. Most áll benne kb. 1 milla, és nem hogy nem jobb, de megszorongatni sem tudja a régi dacomat. Attól még bőven a hallgatható kategóriában van számomra. És másfél év alatt sokmindent kipróbáltam, tápösvényt csináltam, tápszűrőt is vettem elé, azért ha ezt mind összeadom, nagyon sok idő és azért fekszik benne pénz is.

De a saját káromon megtanultam a leckét, nekem megfelel a hang, más kedvéért meg nem kísérletezem tovább, és főleg nincs kedvem vitatkozni arról, hogy miért tetszik nekem valami. Ezért sok részletet valóban semmi kedvem megosztani.

Aki meg tanulhatna- esetleg- belőle, az honnan tudná, hogy a topic 30.000+ hsz- ből melyikből tudna tanulni?
Nincs ember, aki ezt a gazdag termést végigolvasná:))
Meg ez a hsz sem a kábelekről szó, ezért aztán nem is oda írtam, mert nem ott van a helye. De Te ügyes vagy, és megtaláltad:))

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

ANDS írta:
2025.08.16., szomb. 19:18
Áthoztam ide, bocsánat.
wasiliy888 írta:
2025.08.15., pén. 14:50

Hát sikerült bebizonyítani, amit eleve akartatok. Gratulálok hozzá! Bármennyire is nem tetszik itt sokaknak, ezúttal SMnek igaza van, ez egy totális katyvasz, úgy ahogy van. Megoszt Alex egy szubjektív tapasztalatot, ami mennyire is hasznos? Semennyire, ugyanis nem lehet kihámozni belőle semmit. Eleve odaírta, hogy nem vitaindítónak szánja, mégis úgy hat, mintha reagálás lenne a múltkori, neki szóló tanácsokra, amiket elutasított, mégha ésszerű, érthető okokból.

Nem tudom, mennyire ésszerű viszont egy nem túl régi streamerbe épített dac képességeit összevetni egy 20 éves, 20+ kilós csúcskategóriás készülékkel, ami valószínű sokkal jobb a maga kategóriájában. Mégha csak 44,1 kHz-et tud, mit számít az? Ez is le lett írva már vagy 100x a különböző topic-okban, hogy mennyivel kevesebbet számít ez, mint pl csak egy jobb, vagy egy rosszabb felvétel közötti különbség.

A katyvasz nem csak a kábelekkel van, meg amit előbb írtam, hanem, hogy akkor most melyik a kis dac/gyenge dac/3x drágább dac? A 20 éves dac egykori árához viszonyítva, inflációval együtt. Hogyan számoltátok ki mennyit ér a Naim streamer dac-ja? Már bocs, de teljesen fals a "tesztetek".

...
Szerintem semmit nem akartunk bebizonyítani. Alex leírta a személyes, "SZUBJEKTÍV" véleményét.
Na, és akkor most mi van?

35119 hozzászólást tartalmaz a topic. SM véleményét mindenki kívülről tudja, az is, aki csak évente egyszer néz be a topicba. Alex véleménye nem fér el?

Alex kb. azt írta, hogy inkább a gyerekeinek gyűjt lakásra, mint hifire költsön, de ha már hifire, akkor tápkábel helyett inkább egy jobb vasat venne.
Alex_Aston írta:
2025.08.05., kedd 14:19
....

Több százezer Forintos táp kábel helyett én inkább már egy jobb vasat vennék, tapasztalatom szerint az jobban hallható különbséget ad. Persze már én is ott mozgok sajna, hogy picivel jobb hengért már nem plusz 20-30%-ot kell kiadni, hanem inkább 1,5-2x annyi pénzt. De ennyit meg már nem ér meg nekem. Gyerekeim jövőjére gyűjtök, legalább is valami kezdő lakás félére. Szóval ennyire nem vagyok önző, hogy milliókat fektessek bele, hogy picivel jobb legyen minden, aztán meg esetleg az igazán fontosra ne jusson elegendő pénz.
Így marad helyette a zene élvezete (ami amúgy is a lényege ennek az egésznek szerintem), meg esetleg némi játék az ilyen fentebb leírt kábelekkel.
Ez még mindig csak egy hifis forum. Olyan dolgokat várnál el egy hsz-en belül, hogy: legyen ismert a készülékek inflációval korrigált újkori ára, a készülékek jelenlegi piaci értéke... Egy 20 éves készülék ára eredetileg legyen 6000 euró, ha inflációval korrigálom, akkor az ma kb. 15.000 euró. De egy 20 éves használt készülék esetében 20 évnyi amortizációt is ki kellene még számolni... Ezzel szemben jelenleg ér a készülék így használtan kb. 1000 eurót, a 1,5 éves 2500 eurós meg 1500 eurót. És igen, a régi dac kapott egy kb. 400 eurós tuningot, szóval nem gyári állapotban van, viszont ez most növeli az értékét, vagy csökkenti? Mert nem szeretik a vevők, ha a gépekbe belenyúlkálnak....

SM véleményét lehet elfogadni, meg lehet vele vitatkozni is. Van, akinek eltérő a véleménye. Nekem, személy szerint semmi bajom nincs vele, mint emberrel. Attól még a véleményem lehet különböző.
Nem gond, csak nem láttam, hogy ide írtál. Nem azért nem válaszoltál mert nem érdekel mit írtál.

Szóval nekem csak azzal volt a gondom, hogy a teszt/próba, vagy nevezzük bárminek, szerintem is fura volt. De még ti is azt mondjátok, hogy nem könnyű itt megállapítani, mi mennyi, ha jól értem. Persze, hogy nonszensz az eredeti árából inflációval számolgatni a jelenlegi értékét egy 20 éves vasnak, de ezt csak azért írtam, mert nem sokkal jobb ötlet (szerintem) egy jelenleg is futó streamer dac-jával azt összevetni. Bár nem ismerem azt a Naimet, így fogalmam sincs milyen dac lehet benne, csak a mai átlagból kiindulva gondolom, hogy nem kivételes képességekkel bír. Mégha technikai paramétereiben messze szélesebb tartományban mozog a formátumok, felbontások, stb. terén, mint a Teac és a szoftveres szolgáltatások is ott vannak pluszban, amit az ősmasina nem tud, mégse éri el annak a színvonalát pusztán a hangminőséget nézve, ezért gondolom, hogy nem lehet őket összehasonlítani.

Aztán SM leírta, hogy ez az összevetés nem jó, a maga sajátos stílusában. És vagy féltucatnyian felváltva elkezdték őt osztani ezért. Ezt éreztem igazságtalannak, mert szerintem se jó a teszt.

De persze ettől bárki véleménye elfér ott, csak hasznosabb lenne, ha jobban átláthatóan adná meg mindenki a meghallgatás körülményeit, hogy többeknek tanulságos lehessen, amit leír, mert így segíthet ezzel másoknak. Illetve ha mondjuk a ti példátokat vesszük, ahol a szándék az volt, hogy a kábelek hatását különböző tudású készülékeken megmutassátok, ott is célszerűbb azért azonos kategóriában ezt megtenni.
Talán érthetőbb, ha azt mondom, hogy hasonlóan nem tartanék jó összevetésnek egy régi, jó képességű, drága önálló phono előerősítő képességeit összevetni, egy most kapható egy millió körüli integrált erősítőbe "csupán divatból beépített" phonoval. Szerintem semmilyen kábel nem tudná őket hasonló szintre hozni, bármennyibe is kerül.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Áthoztam ide, bocsánat.
wasiliy888 írta:
2025.08.15., pén. 14:50

Hát sikerült bebizonyítani, amit eleve akartatok. Gratulálok hozzá! Bármennyire is nem tetszik itt sokaknak, ezúttal SMnek igaza van, ez egy totális katyvasz, úgy ahogy van. Megoszt Alex egy szubjektív tapasztalatot, ami mennyire is hasznos? Semennyire, ugyanis nem lehet kihámozni belőle semmit. Eleve odaírta, hogy nem vitaindítónak szánja, mégis úgy hat, mintha reagálás lenne a múltkori, neki szóló tanácsokra, amiket elutasított, mégha ésszerű, érthető okokból.

Nem tudom, mennyire ésszerű viszont egy nem túl régi streamerbe épített dac képességeit összevetni egy 20 éves, 20+ kilós csúcskategóriás készülékkel, ami valószínű sokkal jobb a maga kategóriájában. Mégha csak 44,1 kHz-et tud, mit számít az? Ez is le lett írva már vagy 100x a különböző topic-okban, hogy mennyivel kevesebbet számít ez, mint pl csak egy jobb, vagy egy rosszabb felvétel közötti különbség.

A katyvasz nem csak a kábelekkel van, meg amit előbb írtam, hanem, hogy akkor most melyik a kis dac/gyenge dac/3x drágább dac? A 20 éves dac egykori árához viszonyítva, inflációval együtt. Hogyan számoltátok ki mennyit ér a Naim streamer dac-ja? Már bocs, de teljesen fals a "tesztetek".

...
Szerintem semmit nem akartunk bebizonyítani. Alex leírta a személyes, "SZUBJEKTÍV" véleményét.
Na, és akkor most mi van?

35119 hozzászólást tartalmaz a topic. SM véleményét mindenki kívülről tudja, az is, aki csak évente egyszer néz be a topicba. Alex véleménye nem fér el?

Alex kb. azt írta, hogy inkább a gyerekeinek gyűjt lakásra, mint hifire költsön, de ha már hifire, akkor tápkábel helyett inkább egy jobb vasat venne.
Alex_Aston írta:
2025.08.05., kedd 14:19
....

Több százezer Forintos táp kábel helyett én inkább már egy jobb vasat vennék, tapasztalatom szerint az jobban hallható különbséget ad. Persze már én is ott mozgok sajna, hogy picivel jobb hengért már nem plusz 20-30%-ot kell kiadni, hanem inkább 1,5-2x annyi pénzt. De ennyit meg már nem ér meg nekem. Gyerekeim jövőjére gyűjtök, legalább is valami kezdő lakás félére. Szóval ennyire nem vagyok önző, hogy milliókat fektessek bele, hogy picivel jobb legyen minden, aztán meg esetleg az igazán fontosra ne jusson elegendő pénz.
Így marad helyette a zene élvezete (ami amúgy is a lényege ennek az egésznek szerintem), meg esetleg némi játék az ilyen fentebb leírt kábelekkel.
Ez még mindig csak egy hifis forum. Olyan dolgokat várnál el egy hsz-en belül, hogy: legyen ismert a készülékek inflációval korrigált újkori ára, a készülékek jelenlegi piaci értéke... Egy 20 éves készülék ára eredetileg legyen 6000 euró, ha inflációval korrigálom, akkor az ma kb. 15.000 euró. De egy 20 éves használt készülék esetében 20 évnyi amortizációt is ki kellene még számolni... Ezzel szemben jelenleg ér a készülék így használtan kb. 1000 eurót, a 1,5 éves 2500 eurós meg 1500 eurót. És igen, a régi dac kapott egy kb. 400 eurós tuningot, szóval nem gyári állapotban van, viszont ez most növeli az értékét, vagy csökkenti? Mert nem szeretik a vevők, ha a gépekbe belenyúlkálnak....

SM véleményét lehet elfogadni, meg lehet vele vitatkozni is. Van, akinek eltérő a véleménye. Nekem, személy szerint semmi bajom nincs vele, mint emberrel. Attól még a véleményem lehet különböző.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

AVX, én így szeretlek...

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Ne haragudj, hogy erre itt az offban reagálok.
Rock60 írta:
2025.08.15., pén. 21:31

Nem szokása reagálni az önzetlen felajánlásokra. :ohnoohnoohno:
Még annyit sem nyögött a Neotech tápkábelek többszöri felkínálására, hogy nyazsgem...
Jól kibabrált velem. :D

/ Már "sajnos" úgy sem aktuális.
A fiam rendszerében hozzák a formájukat a SOCP 16 - os fonatok.
Egy kis Audio Analogue, a Bel Canto phono és a Thorens TD320 áramellátásában tevékenykednek nagy sikerrel./
Nagyon tartalmas és tanulságos hozzászólást írtál. Biztos, hogy hasznosabb információkat osztottál meg a fórumtársakkal, mint Alex_Aston ;peace;

Rock60 írta:
2025.08.15., pén. 21:47

" Semmi közöd hozzá." :napsut:
Nagyon katonás... :tutiok:
Egyébként van ...
...
Akkor intézd:
app.php/rules

"2.13. Mivel a Felhasználókat mások hozzászólásai miatt semmiféle felelősség sem terhelheti, ezért azt a kérést fogalmazzuk meg az irányukba, hogy a jogsértő, vagy a Fórum szabályzatba ütköző hozzászólást haladéktalanul jelezzék a „Jelent” gomb használatával a Moderátorok számára."

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Re: Hálózati feszültség stabilizátor+EMI ÉS DC szűrő eladó

Hozzászólás Szerző: dumdum »

Kipróbáltad már?
Nem csapott meg a delej? :D
A garanciát meg az Aliexpress adja....? :D
Már a B oldal forog így 60 felett...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9342

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Srácok!

Egy órán keresztül takarítottam a kábelezzünk topicot. Kérek mindenkit, hogy vegye komolyabban az OFF-olást, mert erre nem nagyon van időm, cserébe meg kell oldjam, így a notórius felhasználókat gondolkodási szünetre fogom küldeni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”