Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 791

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Aszpirin írta:
2025.09.06., szomb. 15:09
ANDS írta:
2025.09.06., szomb. 14:08
Most a fegyelmezés nagyon szélsőséges, vagy semmi, vagy egy semmire sem jó, csak polgárpukkasztó 3 nap, vagy ha elszakad a cérna, akkor végleges.
A kedvedért gyorsan csináltam egy statisztikát az idei kitiltásokról illetve hozzászólási jog-megvonásokról (2021 január 1.-től máig)
3 napos: 7 darab
egy hetes: 7 darab
két hetes: 0 darab (de én a tavaly kiosztottam legalább 3-at, egyet 2024 decemberében, tehát nincs még egy éve)
három hetes: 1 darab
30 napos: 1 darab
végleges: 3 darab (ebben benne van egy kettős reg miatti kitiltás is)

Szerintem nyilvánvalóan látszik, hogy az amit állítasz, tényszerűen nem állja meg a helyét. Egyhetes kitiltás pont annyi volt, mintz 3 napos, végleges pedig, ha leszámítjuk a kettős reg miattit, összesen kettő az idén.
Nekem nem tartozol semmilyen elszámolással, beszámolással, és semmilyen döntéseteket nem kell indokolnotok (nem is kértem).
Nem akartalak megbántani.

A statisztikát köszönöm.
Ha jól számolom, akkor:7+7+1+1+3=19. (A kettős reg miatt kitiltott nélkül ez 18).
Ha a két szélét levágom, akkor 9 szankció marad középen a 18- ból (a maradék 4 kategóriában).
A szankciók kb. fele a két véglet.
Ez így, remélem, tényszerű.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2317

Hozzászólás Szerző: cables »

Az én véleményem (bár senki sem kérdezte :) ) az, hogy vannak grafomán emberek itt is, akik úgy érzik, hogy mindenhez hozzá kell szólniuk. Ráadásul idézni sem tudnak, így aztán vége láthatatlan, áttekinthetetlen betű halmaz lesz minden párbeszédes topik. Én ezt tartom a fő problémának.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1307

Hozzászólás Szerző: kupecke »

vannak a szabályok
kellenek
vannak akik betartatják
ők is kellenek
a hogyan lényeges
( néhány éve volt valami a vámosoknál, úgy döntöttek a határon, minden szabályt betartanak és betarttatnak, ahogy írva vagyon, hamarosann beállt minden...)
néhány napja valami megtört, én is látom, pedig nem vagyok valami aktív az elmúlt években, évtizedben itt gondolkodik.gif sad.gif

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ANDS írta:
2025.09.06., szomb. 14:08
Most a fegyelmezés nagyon szélsőséges, vagy semmi, vagy egy semmire sem jó, csak polgárpukkasztó 3 nap, vagy ha elszakad a cérna, akkor végleges.
A kedvedért gyorsan csináltam egy statisztikát az idei kitiltásokról illetve hozzászólási jog-megvonásokról (2021 január 1.-től máig)
3 napos: 7 darab
egy hetes: 7 darab
két hetes: 0 darab (de én a tavaly kiosztottam legalább 3-at, egyet 2024 decemberében, tehát nincs még egy éve)
három hetes: 1 darab
30 napos: 1 darab
végleges: 3 darab (ebben benne van egy kettős reg miatti kitiltás is)

Szerintem nyilvánvalóan látszik, hogy az amit állítasz, tényszerűen nem állja meg a helyét. Egyhetes kitiltás pont annyi volt, mintz 3 napos, végleges pedig, ha leszámítjuk a kettős reg miattit, összesen kettő az idén.

Megjegyezném, hogy. aszabályzat egyértelműen nevesíti azokat az eseteket, amelyekben véglegesen ki lehet tiltani fórumtagokat, és a szabályzathoz mindannyian tartjuk magunkat.
11.3.1.2. politikai, vallási, vagy ideológiai vélemény erőltetése, agitáció
11.3.1.3. Hirdetések, reklámok engedély nélküli elhelyezése
11.3.1.4. Deviáns, destruktív, szándékosan megbotránkoztató magatartás tanúsítása
11.3.1.5. A Fórum értékének a csökkentésére irányuló kísérlet
11.3.1.6. A Fórum Tulajdonosának, a Fórum szabályzatának, az Adminisztrátorok, a Moderátorok szándékos és ismételt provokálása, a jogaik ismételt megkérdőjelezése
11.3.1.7. A figyelmeztetések maximális számának az elérése
11.3.1.8. A jelen Fórum szabályzat kirívó megsértése
Illetve:
1.12. A kettős regisztráció tiltott. A Moderátorok vagy az Adminisztrátorok minden előzetes figyelmeztetés nélkül ki fogják tiltani mindkét regisztrációt, ha ezt ők ismerik fel.
(megj: a "kitiltás" a szabályzat nyelvezetében mindig a véglegeset jelenti. Az ifdeiglenest a szabályzat "hozzászólási jog ideiglenes megvonása"-nak nevezi :) )

Ezek a szabályok több mint 10 éve benne vannak a szabályzatban, és a tulajdonosváltás során sem változtak.
Azt hiszem, mindenki látja, hogy supravox kitiltása (amelyet én is végtelenül sajnálok) melyik pont alapján történt.

Általában valóban "engedékenyebbek" vagyunk, mint amit számunkra a szabályzat lehetővé tesz. A komolyabb döntéseket igen gyakran megelőzi egy hivatalos figyelmeztetés/warning (a figyelmeztetés nem jár semmi egyéb szankcióval, de a rendszer naplózza, és nyilván tartja - tehát pontosan tudjuk, hogy ki hányszor volt figyelmeztetve és minek okán). A hivatalos figyelmeztetés nem publikus, ezért "semminek" tűnhet kívülről, de ne feledd, attól, mert még te nem látsz szankciót, az elkövetőnek jó eséllyel elment egy hivatalos figyelmeztetés (warning).

Amit tudni kell, az az, hogy minden moderátor autonóm, azaz nem kell megkérdezze a többi moderátort egy-egy szankció kiszabásakor, még a legdurvbább szankciók alkalmazásakor sem. A kirívó eseteket néha megbeszéljük, de nem szoktuk egymás döntéseit felülbírálni.

Az telhjesen más kérdés, hogy a döntést "elszenvedő" fórumtárs hogyan fogadja a döntést. A spektrum nagyon széles, van aki szó nélkül elfogadja, van aki elnézést/bocsánatot kér (igen, VAN ilyen), van aki egy warning miatt is annyira megsértődik, hogy kéri a teljes regje törlésést, és van akinek teljesen elborul az agya, és elkezdi privátban a moderátort vagy adnint gyalázni, olykor igen alpári vayg akár vulgáris stílusban (én csak a saját eseteimet ismerem, de a csúcs nálam az volt, amikor privátban megkaptam, hogy büdös g.ci kommunista vagyok, és vissza kellene másszak az anyámba - csak hogy értsétek, hová fajulhat egy-egy teljesen jogos moderátori döntés). Ha valaki nyugodt hangnemben felszólal privátban a döntés ellen, arra általában - annak ellenére, hogy lehetőséget ad a szabályzat - nem szoktunk szigorúbb döntéssel reagálni, sőt, volt olyan (én ez elmúlt kb 1 évben kettőre is emlékszem), hogy - a moderátorok közötti belső egyeztetés alapján - az eredeti döntés felül lett bírálva, az azt "elszenvedő" javára.

Tudjátok, a moderátorok is emberek, akik tévedhetnek, és akiket fel is lehet dühíteni, ezért az ilyen esetekben kettőn áll a vásár. A zoli73 által kért megértés, empátia és tolerancia kölcsönös kell(ene) legyen.

(P.S. a fenyegetéseket majdnem elfelejtettem, mert mostanában, legalább két-három éve nem jellemző egyáltalán, de engem már fenyegetettek itt meg jogi lépésekkel/perrel is, amire teljes nyugalommal válaszoltam azt, hogy csak tessék, állok elébe - az igazság az, hogy teljesen nyugodt csak azután lettem, hogy konzultáltam egy jogásszal, aki megnyugtatott - mert azért a fenyegetés igen komoly volt)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2025.09.05., pén. 20:08
Lehet nem jól látom, de mintha supravox kitiltása óta "meghalt" volna a fórum.
Lehet persze csak teljesen véletlenül egybeesés, bár nem vagyok biztos benne.

Az adminok munkáját nem is vitatom, sőt, szerintem minden normálisan gondolkodó ember megemeli a kalapját előttetek emiatt, hogy szabadidőt nem kímélve gyomláltok.
A 3 napos pihenő szerintem is teljesen jogos volt az adott helyen, az adott pillanatban. Pont.

Viszont.
Olyan dologért lett kitiltva, ami nem a fórumon történt. Ergo fórum szabályzatot semmilyen módon nem sértett, mindegy mit írt privát módon Vinklernek. Én némi sértettséget érzek e mögött, ami valahol jogos, hisz megértem, hogy egy teljesen önzetlen munkavégzést,.főleg, ha az jogos is, nem illik kritizálni.
Viszont a fórumnak nyilvánosan szerintem nem ártott, nem lázított senkit, nem káromkodott, stb.
Szóval szerintem át kéne ezt.az esetet gondolni, mert szerintem mások is talán hasonlóan láthatják a dolgot, vagy már nem mernek írni, nehogy tiltás kerüljenek.
Inkább nyugalom van, mert önszántunkból betartjuk a fórumszabályzatot. Úgy nagyjából.:))

Nem tudom, miért a kábelezzünk kell, hogy legyen a csatamező, vannak csevegő topicok, meg offtopic is.
Ha az rangon aluli, akkor lehetne az általában a hifiről topicban is írogatni olyanokat, hogy úgyis nekem van igazam, nem számít, neked milyen cuccod van…
Vagy lehetne nyitni egy “Dühöngő” topicot, ott csak politikáról nem lehetne írni, minden más mehet. Mint Londonban a Speakers Corner, annak mintájára.

A bûntetéseket szigorúbban kelleme osztani. 3 nap helyett minimum 1 hét elsőre, offolásért 2 hét.
Végleges kitiltást nem kellene adni trágárságért, fóromhoz méltatlan viselkedésért, bőven elég lenne érte 1 hónap. Szabadulás után újabb trágárság, megint 1 hónap.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3244

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Mivel Supravoxal szinte baráti viszonyban vagyok, így szükségét érzem, hogy néhány gondolatot megosszak a történtekkel kapcsolatban. A kitiltása engem is megérintett, ezért a napokban felhivtam, nem nyomozni akartam, csak sziplán beszélgetni vele egy kicsit. Annyit elmondhatok, hogy a szavaiból semmiféle sértődöttséget nem éreztem, csak némi csalódottságot. Visszaregisztrálni nem szándékozik.
Mivel nem tisztem ítélkezni, így ettől tartózkodnék is, inkább arra szeretnék reflektálni, hogy az utóbbi időben sokszor elhangzott itt, hogy már csak ez az egy sziget maradt a közös hobbink űzőinek, minden más, már elsorvadt.
Azért, hogy ez hosszú ideig megmaradhasson még, ahhoz szerintem egymás felé több figyelemre, megbocsájtásra, empátiára, és mégtöbb toleranciára, összetartásra volna szükség.
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6305

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Alex_Aston írta:
2025.09.05., pén. 20:08

Az adminok munkáját nem is vitatom, sőt, szerintem minden normálisan gondolkodó ember megemeli a kalapját előttetek emiatt, hogy szabadidőt nem kímélve gyomláltok.
A 3 napos pihenő szerintem is teljesen jogos volt az adott helyen, az adott pillanatban. Pont.

Viszont.
Olyan dologért lett kitiltva, ami nem a fórumon történt. Ergo fórum szabályzatot semmilyen módon nem sértett, mindegy mit írt privát módon Vinklernek. Én némi sértettséget érzek e mögött, ami valahol jogos, hisz megértem, hogy egy teljesen önzetlen munkavégzést,.főleg, ha az jogos is, nem illik kritizálni.
Viszont a fórumnak nyilvánosan szerintem nem ártott, nem lázított senkit, nem káromkodott, stb.
Szóval szerintem át kéne ezt.az esetet gondolni, mert szerintem mások is talán hasonlóan láthatják a dolgot, vagy már nem mernek írni, nehogy tiltás kerüljenek.
Szerintem olvasd el még 1x:
viewtopic.php?p=2968892#p2968892
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Viszont.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Re: Kábelezzünk

MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 16:14
Igen biztos, ha te mondod. De mivel nem ismersz ezt elég furcsa így hallani. Azért kérd meg Vinklert, hogy elevenítse fel a telefonbeszélgetéseinket erről a témáról. Egyébként nem kellene összekeverni a saját személyemet a cégemmel. Mellesleg nekem nem kínos, hogy ezt így mindenki előtt tárgyaljátok ki. Arra költöm a cégem pénzét aminek értelmét látom, ha 1 vagy akár 1millió forintról is van szó. Ehhez senkinek semmi köze sincs.
Bár találkoztunk kétszer is személyesen (fogadom Te ezt észre sem vetted), valóban nem ismerlek, eléggé, csak az itteni "stílusod" alapjn MrCollectort. A cégedhez és a céged pénzéhez semmi közöm, nem is írtam le a nevét, ez neked szólt, szóval nem tudom, miről beszélsz. A kábeleket is amiket vettem, az eladóik szerint MrCollector készítette (az lehet, hogy az AH adta el). Természetesen arra költöd a céged pénzét, amire akarod, mint ahogyan a sajátodét is, de ez nem tudom, hogy jön ide, mert a fórumot nem csak céges pénzből lehet támogatni.
A véleményem pedi tényleg az enyém, és élek is a véleménnyilvánítás szabadságával. Mint ahogy a Te véleményed pedig a tiéd.... mondunk még ilyen nagy igazságokat? :D
Sok sikert a további kereskedéshez és a kábelkonfekcionáláshoz meg mindenhez, amivel foglalkozol.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3775

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

ANDS írta:
2025.08.16., szomb. 16:41
MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 14:56
...
De telne. Sőt, ha ezen kiprovokált önreklámhozzászólás miatt lesz akár 1 vevőm is, aki erre hivatkozva keres meg akkor az e havit el is utalom neked.
Engem nem a forumról ismersz?
Vásároltam már Tőled?

Félreértések elkerülése végett, természetesen arra költöd a pénzedet, amire akarod. Az is érthető, ha úgy gondolod, hogy nem akarod a forumot támogatni. (Indokolni sem kell.)

Az, ha Te itt, egy szakmai forumon kék jelzéssel írogatsz, az hosszú távon megtérül, mert növeli a bizalmat.

Van az álláspontodnak etikai oldala is: Kereskedő ÉS gyártó vagy, aki a forumon egyszerű hobbitársként mondja el a véleményét. Nem vállalod fel, hogy kereskedő ÉS gyártó vagy. gondolkodik.gif
Lehet, hogy kötelezővé kellene tenni azoknak, akik gyártók és/vagy kereskedők is, hogy az aláírásukba tegyék be a honlapjuk linkjét?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
...
De telne. Sőt, ha ezen kiprovokált önreklámhozzászólás miatt lesz akár 1 vevőm is, aki erre hivatkozva keres meg akkor az e havit el is utalom neked.
Engem nem a forumról ismersz?
Vásároltam már Tőled?

Félreértések elkerülése végett, természetesen arra költöd a pénzedet, amire akarod. Az is érthető, ha úgy gondolod, hogy nem akarod a forumot támogatni. (Indokolni sem kell.)

Az, ha Te itt, egy szakmai forumon kék jelzéssel írogatsz, az hosszú távon megtérül, mert növeli a bizalmat.

Van az álláspontodnak etikai oldala is: Kereskedő ÉS gyártó vagy, aki a forumon egyszerű hobbitársként mondja el a véleményét. Nem vállalod fel, hogy kereskedő ÉS gyártó vagy. gondolkodik.gif

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 484

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

pjm írta:
2025.08.16., szomb. 15:42
Ez a hasonlat azért -szerintem- sántít. Nem egyértelmű, hogy egy 2 milliós hegedű szebb hangú, mint egy 500 ezres. A lányom hegedül, mi is érintettek vagyunk a témában. Nincs egy éve, hogy kerestem jó hangú hegedűvel kapcsolatos írásokat, amikor belefutottam egy külföldi sztoriba, amikor művészekkel teszteltettek úgy, hogy nem tudták min játszanak. Többen közepesen drága hegedűt választottak, volt, aki azt mondta az egyikre, hogy bármi is legyen az, bárki készítette, az neki kell.
Kábel.
Jómagam is hallottam már pár hifit. Nem csak kiállításokon. Hallottam több tízmilliósat is. Lakásban. Nem egyet, persze ötnél nem többet.
Nem volt arányos a kábel esetén az ár a kapott hanggal. Persze lehet, hogy a kivétel erősíti a szabályt, de hiszem és vallom, hogy a kábelek nem értékarányosak, egész egyszerűen a gyártói pofátlanság miatt. Nem, nem gondolom, hogy olcsón megúszod. Azt gondolom, hogy van aki józanabbul áraz, van aki vastagabb bőrtel a képén.
Ez van most a hfiben. Szerintem.
Én egy 50000-est és egy 6millióst hoztam fel példának. Nem azt írtam én is, hogy a kábeleknél is simán előfordulhat, hogy az olcsóbb jobb?
Egy dac-nál arányos az árkülönbség? Pl. egy 300e es és egy 4 milliós között? Tudnék mesélni...
Mindenki úgy áraz ahogy akar. Mi a véleményed, ha van egy 300e-es kábel, ami mondjuk jobban "szól", mint egy 600e-es akkor mi a helyzet? És, ha jobb, mint 3 másik 600e-es? Akkor olcsó vagy még így is drága? :rolleyes:
Ha kérdésed van: 20/3383456

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2025.08.16., szomb. 15:30

Ez sokat elárul rólad, nem ismertelek félre.
(mondjuk azt a két kéz all vett kábeledet is eladtad valéakinek, meg volt itt még vevőd, aki emlékezetes hirdetésben reklámozta a tőled vásárolt drótot, de most elhiszem, hogy senki nem vesz tőled az itteniek közül :D ) Ezen nem is tudom, kinek kellene elgondolkodnia...
A KáCsás ezüst kábellel való összehasonlításról annyit, hogy persze, minden szentnek maga felé hajlik a keze. Jelenleg 55ezerért adja a KáCsa azt a kábelt 1,3 m hosszban, Cardas fejhallgat- és saját "márkás" 3,5 mm-es alu jack-kel és saját alu splitterrel szerelve, szóval akkor ugyanaz a kategória, mint a Te legolcsóbbad, és tartom, hogy kenterbe veri azt, ami nálam járt.
Annyit azért hozzáfűznék, hogy az alábbi nem kiprovokált önreklám volt, hanem egy indirekt reklám, mert sokakkal ellentétben én örülök, ha a magyar kereskedőknek is jól megy (nem, nekem abban sincs anyagi érdekeltségem), ezért a véleményemet nyíltan, nevesítve le is írom a termékeikről... legyen az KáCsa vagy MrCollector. De persze mindenki úgy látja ezt,, amilyen az alaptermészete, és általában a bizalma az emberekben.
És még egy, az a két kábel, ami nálam járt, bőven megérte használtan a 25ezret, és megéri újan, számlásan az 50-et is (mert gondolom az számlásan annyi), ezt vedd dicséretnek vagy provokációnak, vérmérséklettől függően.
Igen biztos, ha te mondod. De mivel nem ismersz ezt elég furcsa így hallani. Azért kérd meg Vinklert, hogy elevenítse fel a telefonbeszélgetéseinket erről a témáról. Egyébként nem kellene összekeverni a saját személyemet a cégemmel. Mellesleg nekem nem kínos, hogy ezt így mindenki előtt tárgyaljátok ki. Arra költöm a cégem pénzét aminek értelmét látom, ha 1 vagy akár 1millió forintról is van szó. Ehhez senkinek semmi köze sincs. Csakúgy, mint ennek a beszélgetésnek ehhez a topikhoz. De én vagyok a hülye, hogy ilyenekbe belemegyek.
Mi közöm van ahhoz, ha valaki itt eladja a tőlem vásárolt kábelét? Hiszen ez lényegében minden márkát érint.
Ez a te véleményed. Másnak meg más. Vagy ugyan ez. Örülhetsz neki, hogy találtál egy az igényeidnek megfelelő terméket.
Nem tudom mi az a két kábel, de örülök, hogy így gondolod. Igen természetesen számlásan annyi (27%-os Áfa-val terhelve).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MrCollector 2025.08.16., szomb. 16:26-kor.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

MrCollector írta:
Vinkler írta:
2025.08.16., szomb. 14:46
Ennyi kábelkendácsolásból, mégsem telik havi 5000 Ft a fórumtámogatásra. :tutiok:
Tudom, tudom, innen egyetlen vevőd sem volt még. :fekverohog:
Ez sokat elárul rólad, nem ismertelek félre.
(mondjuk azt a két kéz all vett kábeledet is eladtad valéakinek, meg volt itt még vevőd, aki emlékezetes hirdetésben reklámozta a tőled vásárolt drótot, de most elhiszem, hogy senki nem vesz tőled az itteniek közül :D ) Ezen nem is tudom, kinek kellene elgondolkodnia...
A KáCsás ezüst kábellel való összehasonlításról annyit, hogy persze, minden szentnek maga felé hajlik a keze. Jelenleg 55ezerért adja a KáCsa azt a kábelt 1,3 m hosszban, Cardas fejhallgat- és saját "márkás" 3,5 mm-es alu jack-kel és saját alu splitterrel szerelve, szóval akkor ugyanaz a kategória, mint a Te legolcsóbbad, és tartom, hogy kenterbe veri azt, ami nálam járt.
Annyit azért hozzáfűznék, hogy az alábbi nem kiprovokált önreklám volt, hanem egy indirekt reklám, mert sokakkal ellentétben én örülök, ha a magyar kereskedőknek is jól megy (nem, nekem abban sincs anyagi érdekeltségem), ezért a véleményemet nyíltan, nevesítve le is írom a termékeikről... legyen az KáCsa vagy MrCollector. De persze mindenki úgy látja ezt,, amilyen az alaptermészete, és általában a bizalma az emberekben.
És még egy, az a két kábel, ami nálam járt, bőven megérte használtan a 25ezret, és megéri újan, számlásan az 50-et is (mert gondolom az számlásan annyi), ezt vedd dicséretnek vagy provokációnak, vérmérséklettől függően.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9175

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

MrCollector írta:
Vinkler írta:
Ennyi kábelkendácsolásból, mégsem telik havi 5000 Ft a fórumtámogatásra. :tutiok:
Nem kell köszi! Tedd oda, ahova a többit. :kiss:
Szerencsére vannak itt jó érzésű, emberek is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Vinkler írta:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9175

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 14:25
Aszpirin írta:
2025.08.16., szomb. 13:19
Először is szögezzük le, itt ebbem a topikban aktívan résztvevők között nincs "kábeltagadó" a szó szoros értelmében. Pont. Azt hiszem ezt nem kell tovább ragoznom, nyugodtan kikerülhet a hozzászólások szókincséből.
Az érdekesség számodra, hogy kb másfél-két éve ezt pont egy általad konfekciónált kábellel demonstráltam egy kábelszkeptikus fórumtársnak, aki a Sennheiseremet jött megvenni. Messze nem csúcskategóriás fejhallgató, és annak alapján, amennyiért vettem (25ezer forintért használtan), a kábeled is nagyon alsókategória, ha ár alapján ítélkezünk. Mégis a srác azt kérdezte, hogy létezik-e, hogy olyanokat hall meg a Te kábeleddel, amit a gyári kábellel nem. Én mondtam, ne hem modnok semmit, nehogy befolyásoljam, próbálja meg még visszadugni a gyárit, majd újból a Tiédet, stb... A kábelszkepticizmus negyedóra alatt szállt el, ÉS mindez egy olyan kábellel, amit 25 ezer forintért vettem. Hozzáteszem, hogy mondtam, ott a KáCsás kezüst kábelem, az szerintem a Tiédet is nagyon kenterbe veri - és az is 50ezer körüli kategória most - sajnos nem tudtam demonstrálni, mert épp egy baleset következményeként leszakadt az egyik fejhallgató-oldali csatlakozója.
Azt hiszem, érted, miért mondtam el ezt a történetet. Nem, nem oldalra lépés volt ebben a kategóriában a Te kábeled, hanem kifejezetten előrelépés, és ezt benyalás nélkül írom (wasiliy888 kedvéért: nem tudom, nálad mit jelent ez "ég és föld", de ez bizony nálam olyasvalami volt). Az ilyen történetek valószínűsítem, hogy van kereslet többek között a Te - amúgy meglehetősen belépő szintű - kábeleid iránt is. Ami Neked is jó, nem?
Viszont ez eléggé cáfolja az elméletedet, ami szerint a markáns különbségek csak a drága kábeleknél jönnek ki... Akkor ezt most így hogy? :D :D :D
Hol írtam, hogy ITT, ebben a topikban, vannak kábeltagadók? Sehol.
De, hogy pontosítsak kicsit, mert úgy látszik ez a mai nap erről szól.
Az a "kábelem" amiről szó van, csak gondolom, hiszen nem tőlem vetted, használtan 25000 Ft, mostani új ára kb. 50000 Ft.
A jelenlegi kínálatomban a legolcsóbb, de az elmúlt évek alatt nyilván ez is fejlődött kicsit. Fejhallgató kábelek között szerintem nem igazán "olcsó", de nyilván van sokkal drágább is. Nekem is illetve másoknak is. Azt hozzáteszem, a legtöbb gyári kábel 25-120e Ft-os kategóriában mozog a "jobb" fejhallgatóknál. Mondjuk egy Utópia-é kb. 200e volt 4-5 éve. Ahhoz is adtam el jó párat a sajátjaimból persze nem az "alapkategóriások" közül.
A KáCSa-sokkal elég jóban vagyok, ezért még véletlenül sem fogom itt bizonygatni melyik kábel a jobb. Aki kíváncsi hallgassa meg! Csak, hogy tudd nekem is van csinálva egy itthon abból a színezüst kábelükből, aminek jelenleg kb. 30000 Ft métere, és amiből én 2x 1.6 métert használtam fel ehhez a kábelhez, pont azért, hogy aki akarja összehasonlíthassa az enyémekkel. Többször is megtörtén, nem HD600 szintű fejhallgatókkal. Annyit hozzátennék, hogy az általad a fejhallgatós topikban többször is emlegetett és dícsért lengyel kábel már többször is elvérzett az enyémek mellett. És nem az én véleményem szerint. Ízlések és pofonok.

A másik témában én a ténylegesen "olcsó" új áron 5-25000 Ft-os kategóriába sorolható interconnect kábelekre gondoltam. Nyilván ott is vannak különbségek, ahogy írtam is, de nem kategóriaszintű az ugrás. Csak éppen valamelyik jobban passzol a rendszerbe vagy jobban tetszik.
Manapság a legtöbb "nagy" és kicsi gyártónak is valahol 50-60e Ft körül indulnak azok a kábelei, amitől már a többség elvár valamit. Nálam ez a határ valahol 120-170e-nél kezdődik. Nem azért mert dúsgazdag sznob vagyok, hanem mert ezt tapasztaltam. És talán azt elhiszed nekem ismeretlenül is.
És nem, nem nézem le azokat akiknek nincsenek drága kábeleik. De azokról meg van a véleményem akik széleskörű tapasztalati ismeretek hiányában kritizálnak dolgokat vagy éppen kétségbe vonják náluk sokkal tapasztaltabbak véleményét. És ezzel nem célzok sem rád, sem másra, mielőtt ezt megint megkapnám. De aki magára veszi az önmagában keresse kérem az okokat!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

tottyi írta:
2025.08.15., pén. 11:31
Jaa, mar automatikusan torolve vannak a gonosz irasok. :( Talan annyival jo lenne, hogy maradna, hogy az emberrol valami kepet tudjunk alkotni milyen a jelleme.
A szóban forgó hsz nem gonosz volt, hanem szimplán trágár. Van különbség. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
Jaa, mar automatikusan torolve vannak a gonosz irasok. :( Talan annyival jo lenne, hogy maradna, hogy az emberrol valami kepet tudjunk alkotni milyen a jelleme.
Nagyon jó helyen vannak így ezek a troll hozzászólások. A szerzőiket meg lehetne ajándékozni bőkezűbben is “trolltartóval” :))

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: kasumi »

tottyi írta:
Már a jellem is számít; nem csak az, milyen a hangja?! 🙃
Újratervezés

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1390

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Mmegint megy a mocskolódás "cables" által gerjesztve. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

Köszönet.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

pjm írta:
2025.08.10., vas. 16:41
Pusztán építő jelleggel. Tényleg.
Történt ami történt a kábeles topicban, szerintem sem odavaló volt ami ott folyt, ezzel nincs semmi problémám. De nem lenne előremutatóbb azoknak a pihentetése akik a galibát okozták a topic bezárása helyett? Egyrészt a társadalmi bünti nem igazán igazságos, másrészt addig esetleg tudna más csevegni ott akit érdekel is a téma, meg tudja is azt tartani. Így legalább lenne esély arra, hogy legyen ott témábavágó beszélgetés is. Előbb utóbb csak merne oda más is írni... gondolkodik.gif
Csak kérdezem.
viewtopic.php?p=2965595#p2965595

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

Pusztán építő jelleggel. Tényleg.
Történt ami történt a kábeles topicban, szerintem sem odavaló volt ami ott folyt, ezzel nincs semmi problémám. De nem lenne előremutatóbb azoknak a pihentetése akik a galibát okozták a topic bezárása helyett? Egyrészt a társadalmi bünti nem igazán igazságos, másrészt addig esetleg tudna más csevegni ott akit érdekel is a téma, meg tudja is azt tartani. Így legalább lenne esély arra, hogy legyen ott témábavágó beszélgetés is. Előbb utóbb csak merne oda más is írni... gondolkodik.gif
Csak kérdezem.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”