SoundMania írta: ↑2025.08.03., vas. 14:16
….
Ott valami biztosan volt veled, hogy lehetett annyira félreérteni, nem tudom....
Nos írtam, sokan vannak így, hogy jobb komponensekkel (akár kábelekkel) nem hallják tulképp jobbnak, vagy akár rosszabbnak hallják a rendszerük. Aztán visszalépnek.... Te meg nem is léptél előbbre kábelügyben.... Illetve te sem előre léptél.... Egyébként elég fura, hogy milliós kábelek nem javítottak elegendően sokat. Amikor fejhallgatóztam, ott is nagyon jól hallható volt a kábelcsere, meg bármi más. Nem azt mondom, hogy mindenkinek meg kell venni ilyen áron, de hogy nem hall jelentős javulást kipróbáláskor? Akár nagyon rosszul is választhattál persze próbára kábelt. Többször írtam, hogy pl a Ww ic-ket nem tartom elég jónak az árukhoz. Nem tudom így érthető-e? :)
Van hangfalas rendszerem is, annak is elégedett vagyok a hangjával, ugyanaz a kábelezés, erősítő, hangfal van 2011 óta.
Amikor magammal vittem a fejesemet, olyan rendszert hallgattam meg, ahol némelyik kábelnek 800.000.- Ft
volt darabja. Audioquest. A streamer is jó volt, meg volt a láncban egy Niagara 7000- es vagy 5000- es tápszűrő, előtte méregdrága tápösvény, és egy 2000. eurós biztosíték.
Jobb volt a hang, mint otthon. Hallottam, hogy jobb. Mondjuk ha ezeket összeadom, az kb. 7-8 millió Ft - tavalyelőtti árakon. Jobb volt a hang, mint otthon, hallottam, hogy jobb. Csak soknak tartok hifire, tápszűrőre, kábelekre kifizetni ennyi pénzt. Ez nálam már az a kategória, hogy nem kifizetni fáj, hanem ekkor összeget hifire már kimondani is fáj.
De ugyanezt írtam le ma pár órával ezelőtt, 13:42- kor. Hallottam, hogy a drágább kábelekkel jobb a hang. Az a downgrade, hogy nem vettem meg őket azóta sem?
Miért kellene milliókat költenem kábelekre, ha elégedetten hallgatom a zenét a meglévő rendszereimen?