Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Re: Off

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Milyen érdekes, hogy a Dyno topikig már jutott el ez az átkábelezés téma, hogy ott tárgyaljátok tovább, csak az eladási topikot összeszemetelni szabályzat ellenes hozzászólásokkal, annak a mögöttes tartalmával, hangulatkeltéssel az eladás esélyeit csökkenteni, az volt érdekes. No meg kiforgatni, sugalmazni, az volt érdekes. Azt se mondja senki, hogy erre nem gondolt, csak egész egyszerűen nem érdekelte, mert nem az ő "bőréről" volt szó. Vagy ha ebbe tényleg nem gondolt bele, akkor meg vannak gondok a toronyban... Gratulálok mindenkinek, aki ebben benne volt, ügyesek vagytok. És ne gyertek azzal, hogy mit vártam, ez egy fórum, mert azzal vissza is kanyarodtunk a nyitó mondatomhoz.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8898

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

rookakoma írta:
2024.09.09., hétf. 17:44
1. Szvsz. a kábel hangolás. Ha a mérnök sapkámat veszem fel, akkor nem számít, nem is igen lehetne mérni változást. Ha a “tapasztalat” sapkát veszem fel, akkor bizony (sz)ámít, lesz különbség. Az is tény, hogy a Dyno nem viszi túlzásba a kábelezést. Lehet mérnök sapkában vannak, vagy spórólnak, vagy hangolás?
Az eladó korrekt volt, hogy leírta, és okos is, mert az eredeti kábeleket eltette, a vevő játszhat velük.
Továbbá az árát tekintve is a legolcsóbb Contour 60i.
Gianni321 fórumtársat ismerem, egyszer volt nálam fülelni, nekem korrekt csávónak tűnik. Nem akartam megbántani, remélem nem vette zokon a véleményemet.
2. Szerintem ez egy fórum és a komment nem volt off topik.
Igaz az ilyen, és ehhez hasonló megjegyzések el szoktak indítani egy lavinát, ami már sokszor off lesz.
3. Egyszer velem is előfordult, hogy a párom nyomására adtam el egy hangsugárzót. Bánatára a legnagyobb maradt. :rolleyes:
Miután szétmentünk újra megvettem szebb színben. Azóta az szól (Vandy 1c) és a nagyok (Vandi 2 sig2) mentek a fal mellé pihenni. Idén lehet azokat is eladom, de veszek helyettük valamit. Egy dinamika betyár, magas érzékenységű dobozpár kéne…
4. Jó, hogy van ez az off, köszi az adminoknak!
A hirdető kérte a hozzászólások áthelyezését.
Ahogy korábban leírtam, a hirdetés szövegében a hirdető saját véleményét fogalmazta meg. Korrektül leírta a változtatást, de adja a gyári madzagot is. Igény szerint bármikor visszaalakítható. A fórumszabályzatban benne van, hogy releváns információknak van helye a hirdetésben, a tiéd szerintem nem volt az a fentiek figyelembevételével.

Egyébként maga a téma valóban érdekes lehet. Ennek módja is benne van a szabályzatban, ha megnézed:

5.8.11. Ha és amennyiben valaki úgy véli, hogy olyan információt szeretne megjeleníteni az adott Témában, ami fontos, és közérdeklődésre tarthat számot, akkor legyen szíves és keresse meg a releváns al-Fórumban az adott termékhez tartozó Témát, vagy ha ilyen nincs, akkor küldjön üzenetet a „Jelent” gomb használatával, hogy az a Téma is megnyitásra kerüljön. Érdemes megfontolni, hogy ha valóban ilyen információról van szó, akkor az máskor és másokat is érdekelhet, az adás-vétel al-Fórumban idővel eltűnik, a Fórumon viszont fennmarad

Tehát egy okosan gondolkodó kommentelő a Dynaudio topicban nyugodtan felvetethette volna a kérdést és szépen meg is lehetett volna (vagy akár még most is meg lehetne) beszélni. ;)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

1. Szvsz. a kábel hangolás. Ha a mérnök sapkámat veszem fel, akkor nem számít, nem is igen lehetne mérni változást. Ha a “tapasztalat” sapkát veszem fel, akkor bizony (sz)ámít, lesz különbség. Az is tény, hogy a Dyno nem viszi túlzásba a kábelezést. Lehet mérnök sapkában vannak, vagy spórólnak, vagy hangolás?
Az eladó korrekt volt, hogy leírta, és okos is, mert az eredeti kábeleket eltette, a vevő játszhat velük.
Továbbá az árát tekintve is a legolcsóbb Contour 60i.
Gianni321 fórumtársat ismerem, egyszer volt nálam fülelni, nekem korrekt csávónak tűnik. Nem akartam megbántani, remélem nem vette zokon a véleményemet.
2. Szerintem ez egy fórum és a komment nem volt off topik.
Igaz az ilyen, és ehhez hasonló megjegyzések el szoktak indítani egy lavinát, ami már sokszor off lesz.
3. Egyszer velem is előfordult, hogy a párom nyomására adtam el egy hangsugárzót. Bánatára a legnagyobb maradt. :rolleyes:
Miután szétmentünk újra megvettem szebb színben. Azóta az szól (Vandy 1c) és a nagyok (Vandi 2 sig2) mentek a fal mellé pihenni. Idén lehet azokat is eladom, de veszek helyettük valamit. Egy dinamika betyár, magas érzékenységű dobozpár kéne…
4. Jó, hogy van ez az off, köszi az adminoknak!

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Snipi írta:
2024.09.09., hétf. 16:48
-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 16:24
Snipi írta:
2024.09.09., hétf. 16:19

Simán lehet a Chorusból Utopia. Csak előbb ki kell cserélni a hangszórókat. Aztán a hangváltót. Aztán a kábelezést. Aztán a dobozt. :fekverohog: Ezt hívják fulltuningnak!
Inkább pénzkidobásnak. Amúgy felmerült többször, hogy át kellene kábelezni az Utópiáimat. De letettünk róla. Egyrészt nagyon sok kábel van benne, másrészt -mint látjuk- sokan kételkednek a hangminőség javulásban, harmadrészt nemhogy emelkedne, de csökkenne az áruk. Úgyhogy maradnak benne a 8 mm2-es gyári réz sodratok.
Hát igen. Ha netán el akarnád adni, akkor az átkábelezés értékcsökkentést jelentene, még ha jobb is lenne tőle. (Itt meg kérdés, hogy kinek? Ízlés ... ). Ha meg nem mondod meg eladáskor, hogy át lett kábelezve Te vagy a piszok. Szóval nehéz ügy.
Én is úgy vettem a B&W P6-ost, hogy át volt kábelezve. Az eladó nem mondta anno (nekem eszembe se jutott kérdezni) lehet ő sem tudta nem tudom, régen volt. Akkor derült ki amikor a hangváltóban ki kellett cserélni a kondikat. De nem baj, sokkal jobban szól mint az ismerősöm P6-osa. Meg az enyémnél más is van, mert nem egymás utáni sorozatszámok. Élek a gyanúperrel, hogy egy gyárban összelőtt párat vettem. Nekem is volt ilyen, amikor nagyon régen a Preludiumot vettem. Ismerős volt a Vidi gazdasági igazgatója, és kaptam két összeválogatott és kiválogatott párat. Mai napig verem a fejem a falba, hogy eladtam ... :smile51: Akkor még nős voltam és az asszony nem tolerálta, hogy több pár hangsugárzóm is van. (Akkor volt egy pár Kef Carlton III, egy pár Mordaunt-Short MS20, és a Preludium, de az asszony bemondta a "hegylakót" bakker.)
Igen, ez sarkalatos kérdés, hogy mit mondasz el a vevőnek? Ha régi a perem, az a baj, ha új, akkor az. Ha eredeti 50 évesek az alkatrészek, az. Ha újak, és jobbak, az a baj.
Nemrég engem is jól átb@sztak egy erősítővel. Gyári állapotúnak vettem, erre kinyitom, és tele van Black Gate, meg Mundorf kondikkal. Aztán még egy nem gyári tuning biztosíték is van benne. Fel is hívtam az eladót, de kiderült, hogy neki is csak annyit mondott a Horvát fickó, akitől beszámította, hogy voltak benne kondik cserélve... De azért nem vagyok vérig sértve, nagy duzzogva elhallgatom :-)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 16:24
Snipi írta:
-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 14:31
De ettől még egy rossz fekvésű Kádár kocka a falu végén még nem lesz rózsadombi rezidencia, mint ahogy Focal Chorusból sem lesz Utópia.
Simán lehet a Chorusból Utopia. Csak előbb ki kell cserélni a hangszórókat. Aztán a hangváltót. Aztán a kábelezést. Aztán a dobozt. :fekverohog: Ezt hívják fulltuningnak!
Inkább pénzkidobásnak. Amúgy felmerült többször, hogy át kellene kábelezni az Utópiáimat. De letettünk róla. Egyrészt nagyon sok kábel van benne, másrészt -mint látjuk- sokan kételkednek a hangminőség javulásban, harmadrészt nemhogy emelkedne, de csökkenne az áruk. Úgyhogy maradnak benne a 8 mm2-es gyári réz sodratok.
Hát igen. Ha netán el akarnád adni, akkor az átkábelezés értékcsökkentést jelentene, még ha jobb is lenne tőle. (Itt meg kérdés, hogy kinek? Ízlés ... ). Ha meg nem mondod meg eladáskor, hogy át lett kábelezve Te vagy a piszok. Szóval nehéz ügy.
Én is úgy vettem a B&W P6-ost, hogy át volt kábelezve. Az eladó nem mondta anno (nekem eszembe se jutott kérdezni) lehet ő sem tudta nem tudom, régen volt. Akkor derült ki amikor a hangváltóban ki kellett cserélni a kondikat. De nem baj, sokkal jobban szól mint az ismerősöm P6-osa. Meg az enyémnél más is van, mert nem egymás utáni sorozatszámok. Élek a gyanúperrel, hogy egy gyárban összelőtt párat vettem. Nekem is volt ilyen, amikor nagyon régen a Preludiumot vettem. Ismerős volt a Vidi gazdasági igazgatója, és kaptam két összeválogatott és kiválogatott párat. Mai napig verem a fejem a falba, hogy eladtam ... :smile51: Akkor még nős voltam és az asszony nem tolerálta, hogy több pár hangsugárzóm is van. (Akkor volt egy pár Kef Carlton III, egy pár Mordaunt-Short MS20, és a Preludium, de az asszony bemondta a "hegylakót" bakker.)

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Re: Dynaudio Contour 60i dió

Alex_Aston írta:
2024.09.09., hétf. 16:27
bodnart írta:
2024.09.09., hétf. 16:12

Az adott doboz ezzel a kabelezessel mar nem a Contour kategoriaban jatszik. Tudom, mert hallottam elotte is, utanna is. :)
Alacsonyabb kategóriás lett? :smile29:
Elllőte, vagy UtáNNa? ,-)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3262

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

bodnart írta:
2024.09.09., hétf. 16:12

Az adott doboz ezzel a kabelezessel mar nem a Contour kategoriaban jatszik. Tudom, mert hallottam elotte is, utanna is. :)
Alacsonyabb kategóriás lett? :smile29:
Csak a Marantz! :-D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Snipi írta:
-CB- írta:
De ettől még egy rossz fekvésű Kádár kocka a falu végén még nem lesz rózsadombi rezidencia, mint ahogy Focal Chorusból sem lesz Utópia.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

-CB- írta:

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: bodnart »

rookakoma írta:
2024.09.08., vas. 18:26
gianni321 írta:
2024.09.07., szomb. 17:39
....
Belső kábelezés kb. 400eFt értékben Wireworld Mini Eclipse-re cserélve, amivel kb. a jelenlegi Confidence 30 és 50 közé ugrott fel hangminőség tekintetében.
Azt hozzátehetted volna, hogy szerinted.
A Confidence mért paraméterei mások, ennek a kábelcsere után aligha változtak.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: fererencz »

-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 14:29

Nem áll meg a hasonlat. Egy hifi terméknél igenis számít a kábel, meg az egyéb alkatrész upgrade. Háznál inkább egy új nyílászáró, falszigetelés, ami "magasabb szintű komfortot" adhat. Az új vezetékek legfeljebb több áramot, nagyobb biztonságot.
Mondjuk az én szememben nagyobb jelentősége van egy ház újrakábelezésének, de nem ez a lényeg. :D Attól még nem lesz a kádárkocka polgári ház, kúria, bármi más. Vagy a körvonal magabiztosság. ;)
Nem szotkam hibázni.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 14:29
fererencz írta:
2024.09.09., hétf. 14:21
Ha egy Octavia-t úgy hirdetnek, hogy villamossági szerelő újravezetékelte, így már Superb szinten van, vagy a 40éves kádárkockát az alu helyett rézzel húztuk át, most már 2000-es évekbeli lakás szintjén van, az helyes? Írja le, lelke rajta (bár ez már talán a vásárló megtévesztése, de a hifi lassan csak erről szól), de ne csodálkozzunk! :smile53:
Nem áll meg a hasonlat. Egy hifi terméknél igenis számít a kábel, meg az egyéb alkatrész upgrade. Háznál inkább egy új nyílászáró, falszigetelés, ami "magasabb szintű komfortot" adhat. Az új vezetékek legfeljebb több áramot, nagyobb biztonságot.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

fererencz írta:
2024.09.09., hétf. 14:21
Ha egy Octavia-t úgy hirdetnek, hogy villamossági szerelő újravezetékelte, így már Superb szinten van, vagy a 40éves kádárkockát az alu helyett rézzel húztuk át, most már 2000-es évekbeli lakás szintjén van, az helyes? Írja le, lelke rajta (bár ez már talán a vásárló megtévesztése, de a hifi lassan csak erről szól), de ne csodálkozzunk! :smile53:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Nem szotkam hibázni.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Soxor azért apróságokon is megy a sz@rrágás. A másik fele, amit utálok, amikor ár, hely nélkül adja fel az újonc a hirdetést, aztán még neki áll feljebb, ha törölték. A képek minőségét meg hagyjuk, nem beszélve a készülék (meg a szoba) tisztaságáról...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 08:58
Kicsit frusztráltak az emberek mostanában. Úgy 25 éve..
A közösségi felületekhez képest itt még elég jó a helyzet.
(Nem keveset dolgozunk érte)

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Kicsit frusztráltak az emberek mostanában. Úgy 25 éve..

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tulsemere írta:
2024.09.08., vas. 18:59
Világosan le lett írva, hogy nincs lehetőség kritikát megfogalmazni, másként látni, gondolkodni. juppi.gif
Hol?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

rookakoma írta:
gianni321 írta:
....
Belső kábelezés kb. 400eFt értékben Wireworld Mini Eclipse-re cserélve, amivel kb. a jelenlegi Confidence 30 és 50 közé ugrott fel hangminőség tekintetében.
Ha leírsz bármit ezen a fórumon, az a te tolladból és kútfőből származik, ha csak nem idézel valahonnan. Ebből következik, hogy minden hozzászólás saját véleményt fogalmaz meg.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

rookakoma írta:
gianni321 írta:
....
Mielőtt tanácsot adsz, mit és hogyan kellett volna tennem, nem àrtott volna rákérdezni, hogy ez kinek a véleménye és ahogy azt ígértem, telefonon, vagy privát üzenetben meg is válaszoltam volna. De úgy látom egyszerűbb így, csípőből, gondolkodás nélkül tüzelni, mint először kérdezni. ;peace;
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Tulsemere írta:
2024.09.08., vas. 18:59
Világosan le lett írva, hogy nincs lehetőség kritikát megfogalmazni, másként látni, gondolkodni. juppi.gif
Hol? Ki? Idézd kérlek, bàr meglepődnék, ha menne, mert semmi ilyet nem írtam.

Tulsemere
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Tulsemere »

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

gianni321 írta:
....

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

vazze írta:
2024.09.08., vas. 11:13
Szép nagy dobozok. Biztos jó hangosak is :rolleyes:
Nem vitatom a képességüket és az átalakítás hatékonyságát sem. Nekem csupán az a furcsa, hogy egyre több dolog kerül meghirdetésre nem sokkal a tuning után.
Több hálózati lejátszó is analóg táposítás után, hangsugárzók kábelcsere után…stb.
Mindegyiknek a hangja legalább egy ( néha több…) kategóriát ugrik-ami ugye szubjektív, mert független hallgatóság nem vizsgálta.
Nem hiszem el, hogy még mindig ott tartunk, hogy a hirdetéseket szemeteljük! :smile51:
Ezt az eszmefuttatást nyugodtan a releváns témában lehetett volna feszegetni, ehelyett, foglalkoztatsz minket, hogy pakolásszuk a hsz-edet.
Neked nem teljesen mindegy, h milyen lett a hangja? Ott az eredeti kábel, ha azt szeretnéd, akkor visszarakod és kész. A vevő tájékoztatva van, felnőtt ember, majd eldönti, hogy mit szeretne.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2024.09.08., vas. 11:13
Szép nagy dobozok. Biztos jó hangosak is :rolleyes:
Nem vitatom a képességüket és az átalakítás hatékonyságát sem. Nekem csupán az a furcsa, hogy egyre több dolog kerül meghirdetésre nem sokkal a tuning után.
Több hálózati lejátszó is analóg táposítás után, hangsugárzók kábelcsere után…stb.
Mindegyiknek a hangja legalább egy ( néha több…) kategóriát ugrik-ami ugye szubjektív, mert független hallgatóság nem vizsgálta.
Egy Sonus Faber Stradivari elég nyomós ok, direkt ezzel kezdtem a hirdetést. Ha nincs Stradivari, a 60i marad. Nem kell erről többet gondolkozni, mert teljesen felesleges, anélkül, hogy tudnál bámit is a körülményekről. Mint ahogy azt sem, mikor volt az átalakítás. Remélem ez az egész megy az OFF-ba.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”