A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
És mikor töltődik be már elég stabilan és gyorsan is az oldal,?mert ez így elég gáz a mai világban.Nem tudom ki az illetékes,azaz ki a szolgáltató,de tehetné a dolgát.
Nekem a stabilitással nincs gondom: stabilan lassú az oldal. Az olvasatlan hozzászólások közül véletlenszerűen kiválasztott négy topic 7 és 32(!) mp közötti időkben töltődtek be, miközben a netem a speedtest.net szerint 655/26 Mbps 49/38 latency-vel. Szóval nem hiszem, hogy ott lenne a gond és mivel más oldalak ezt nem produkálják, így erős a gyanúm...
Mindezt Firefox böngészőn, Win10 alatt.
Érdekes hiba. Közben rájöttem, hogy a chrome-ban is elő lehet idézni.... Az a lényeg, hogy akkor van mögötte amikor a belépés után az első oldalt tölti be, ha már utána bármire átlépsz akkor nincs ott, se az Edge-ben se a Chrome-ban.
Így van. Kipróbáltam, és más böngészőbe átmásolva a session id-t tartalmazó url-t, automatikusan beléptet a program másik böngészőben is, jelszó vagy felhasználónév megadása nélkül, legyen az chrome, edge vagy tor.
Win11, Ms Edge böngésző, és simán Ctrl+c - Ctrl+v címsorból.
Nem értek hozzá, viszont ami biztos: mióta átköltözött a fórum másik szerverre, vannak furcsaságok.
Érdekes hiba. Közben rájöttem, hogy a chrome-ban is elő lehet idézni.... Az a lényeg, hogy akkor van mögötte amikor a belépés után az első oldalt tölti be, ha már utána bármire átlépsz akkor nincs ott, se az Edge-ben se a Chrome-ban.
Tehát pl.:
- kinyitasz egy topicot
- kilépsz (vagy kiléptet, stb.)
- rányomsz a belépésre - belépsz és magától lefrissít ugyanazon az oldalon a belépett állapotra
- Na ilyenkor ott a session id - ha ilyenkor megy a copy&paste akkor tényleg fennáll a hiba
- de amint már másik topicra lépsz eltűnik
Ha tippenem kéne ismert hiba lesz a phpbb-n
Sajnos oda kell figyelni... de a téma és a figyelmeztetés nagyon fontos lenne.
Csúnya bugba szaladtunk bele egy másik fórumon: itteni kolléga belinkelt egy avx-es threadet session id-vel együtt, és mikor rákattintottam, az ő profiljában találtam magam. Láttam a saját nickem helyett az övét a jobb felső sarokban, a sajátjaim helyett az ő feliratkozásait, stb. Hívtam rögtön a kollégát, kilépett, így a session id lejárt, illetve azóta a másik fórum moderátorai törölték azt a posztot, mindenesetre érdemes lenne utánajárni, hogy reprodukálható-e a hiba.
Te hogy másolsz ki linket session ID-val együtt?
Én egyedül a kilépés gomb linkjén látok session ID-t, ami egy jó 30 karakter hosszú kód.
(A 30 karakternyi random kód meg kb. biztonságosabb mint a juzerek 99,9%-ának felhasználónév + jelszó párosa)
Sziasztok!
Win11, Ms Edge böngésző, és simán Ctrl+c - Ctrl+v címsorból.
Nem értek hozzá, viszont ami biztos: mióta átköltözött a fórum másik szerverre, vannak furcsaságok.
Pl ha az AVház témákról átugrok az Adás-Vételre, újra léphetek be. Hiába a pipa az "Emlékezz rám"-nál.
És tényleg csak pár perccel előtte léptem be. Ez nem egyszeri dolog, rendszeresen tapasztalom.
Én egyedül a kilépés gomb linkjén látok session ID-t, ami egy jó 30 karakter hosszú kód.
(A 30 karakternyi random kód meg kb. biztonságosabb mint a juzerek 99,9%-ának felhasználónév + jelszó párosa)
Nem tudom, nem én osztottam meg a linket. Fogalmam sincs, milyen böngészőt használ a kolléga. Írok neki, hogy nézzen be ide.
Csúnya bugba szaladtunk bele egy másik fórumon: itteni kolléga belinkelt egy avx-es threadet session id-vel együtt, és mikor rákattintottam, az ő profiljában találtam magam. Láttam a saját nickem helyett az övét a jobb felső sarokban, a sajátjaim helyett az ő feliratkozásait, stb. Hívtam rögtön a kollégát, kilépett, így a session id lejárt, illetve azóta a másik fórum moderátorai törölték azt a posztot, mindenesetre érdemes lenne utánajárni, hogy reprodukálható-e a hiba.
A www. és a sima avx.hu az a böngésző szerint két külön oldal, lehetne is két külön oldal, de ugyanarra van irányítva.
A gondok akkor kezdődnek, ha az egyiken bejelentkezel és valamilyen indokkal átkerülsz a másikra. Teszem azt valaki a linket úgy adta meg, vagy akármi.
Olyankor a böngésző nem adja oda a "sütit" amiben a bejelentkezésed tárolva van, mert azt hiszi, hogy átmentél egy másik oldalra.
A www-set át kellene irányítani a simára... de úgy tűnik ez nem történt még meg....
Nem tudom, mennyire lett már korábban esetleg kitárgyalva, de tök fura jelenséget tapasztalok, mióta az új helyen van a fórum: random kidobál. Legalább kétszer, de inkább háromszor újra be kell jelentkeznem. Ha már bejelentkezve egy új témát új lapon nyitok meg, akkor is vendégként kezel a fórum, és ha hozzá akarok szólni, megint be kell jelentkeznem.
Szándékosan van így megoldva mondjuk biztonsági okból, vagy nálam jelentkezik valami gliccs? Több helyen, több gépen és több platformon is olvasom (android+pc) a fórumot, és ahogy láttam, nincs jelentősége annak sem, ha bepipálom, hogy emlékezzen rám...
És mikor töltődik be már elég stabilan és gyorsan is az oldal,?mert ez így elég gáz a mai világban.Nem tudom ki az illetékes,azaz ki a szolgáltató,de tehetné a dolgát.
Az új szerver óta azt vettem észre, hogy a képek kétféle képpen töltődnek fel.
Van amikor rá kell kattintani, hogy az eredeti felbontás látszódjon, egyébként rosszabb minőségűnek látszódik. Ez esetben nincs a kép alatt információ.
Másik esetben pedig a korábbi szerver verzió, azaz, hogy alapból is nagyítható, és eredeti formában van az oldalon a kép. Ilyenkor alatta látszódik is, hogy, hányan látták, meg a mérete is.
Ez mitől függ, hogy melyik verzióban jelenik meg feltöltés után a kép?
Talán volt már ez felvetés korábban, de most mégis felteszem.
Praktikus lenne a "Témák új hozzászólásokkal" topicban az alkalmi ürítések helyett, ami néha 24órát sem tart, egy párnapos automatikus kiejtést megoldani, teszem azt 3-5nap. Ez más fórummotornál jól működik.
Óh én is válaszoltam, csak elfelejtettem rányomni a küldésre és kikapcsoltam a gépet.
Igen, töredékét adja a netszolgáltató mint a megállapodásban van.
A reklámok nem tőlünk jönnek. Mi csak az oldal legelején kiírunk egy pici kódot, hogy "reklám helye" és azt a google a böngészőn keresztül saját maga tölti meg. A kódot az oldal elejére kell tenni és mivel az pici az relatív hamar betöltődik. Utána a google a saját végtelen sebességével, szinte azonnal szolgáltat.
A másik extra, hogy a reklámokat a gépeden is tárolja a böngésző, hogy méggyorsabb legyen a betöltés. Ha ugyanazt a reklámot látod akár több különböző oldalon, akkor azt csak 1x tölti le, utána nem is megy a neten keresztül a google-hoz.
Ugyanígy működik az androidon a reklámozás, hogy a kis reklamvideók ne egyék meg az összes internet forgalmad. Ott ez jobban látható, mert kb 4-5 ugyanolyan reklám megy újra és újra
Félre ne érts, én semmiféle gonoszságot nem feltételezem! Viszont, ha internet sebesség probléma(lassúság) áll a háttérben, az nekem, mint laikus felhasználónak kicsit érthetetlen. Ha fórum 1-1 topicját kell betölteni akkor lassú, ha reklámot akkor nem?
Pedig marha egyszerű: a reklámok tertalma nem az AVX szerveréről jön (ezt használják ki az adblockerek is, alapesetben egyszerűen egy adatbázis alapján az abban szereplő "reklámszerverek" irányába kimenő kéréseket blokkolják) ezért tökmindegy, hogy az AVX szervere milyen sebességgel kapcsolódik az internethez, a relklámok gyorsan lejönnek, mert a Google Ads szerverparkja - a Google elemi érdekéből - óriási sebességgel ontja ki magából a reklámokat. A fórumtartalom viszont az AVX szerveréről jön, ráadásul olyan szerkezetben, ami miatt a böngésző le kell töltse a teljes szövegtartalmat a "rendereléshez" /a képeknek csak a helyét rendereli, a képek már a lap megjelenításe utón is töltődhetnek, ezt látod, amikor nagyon lassú a net/. Ezért a reklámokra szinte semmit nem kell várni, míg a jellemzően jóval nagyobb - oldaltartalomra sok másodpercet, összes képre akár perceket is.
Köszönöm szépen!
Ez, így, még nekem is érthető volt, és sokat segített a helyzet átlátásához. Tehát a reklám ennyire kívülalló és kontrollálhatatlan sajnos. Hát mindegy, akkor tűrünk, és bízunk benne, hogy a szolgáltató előbb-utóbb a kellő sbességet fogja biztosítani.
Félre ne érts, én semmiféle gonoszságot nem feltételezem! Viszont, ha internet sebesség probléma(lassúság) áll a háttérben, az nekem, mint laikus felhasználónak kicsit érthetetlen. Ha fórum 1-1 topicját kell betölteni akkor lassú, ha reklámot akkor nem?
Pedig marha egyszerű: a reklámok tertalma nem az AVX szerveréről jön (ezt használják ki az adblockerek is, alapesetben egyszerűen egy adatbázis alapján az abban szereplő "reklámszerverek" irányába kimenő kéréseket blokkolják) ezért tökmindegy, hogy az AVX szervere milyen sebességgel kapcsolódik az internethez, a relklámok gyorsan lejönnek, mert a Google Ads szerverparkja - a Google elemi érdekéből - óriási sebességgel ontja ki magából a reklámokat. A fórumtartalom viszont az AVX szerveréről jön, ráadásul olyan szerkezetben, ami miatt a böngésző le kell töltse a teljes szövegtartalmat a "rendereléshez" /a képeknek csak a helyét rendereli, a képek már a lap megjelenításe utón is töltődhetnek, ezt látod, amikor nagyon lassú a net/. Ezért a reklámokra szinte semmit nem kell várni, míg a jellemzően jóval nagyobb - oldaltartalomra sok másodpercet, összes képre akár perceket is.
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
A lassúságra azt hiszem Csandaz már adott választ. Ami az volt, hogy egyszerűen a szolgáltató (egyelőre) nem nyújtja azt az internetsebességet, amit a megállapodás szerint nyújtania kellene.
Az, hogy a reklám hamarabb jön be, anem valamifeéle nagy gonosz reklámozók és AVX-fórum közötti világösszeesküvés eredménye, hanem a fórummotor által generált oldal szerkezetéből, illetve Google Ads elhelyezési módjából következik. Magyarázhatnám mlyebben szakmailag, de szerintem fölösleges, mert semmin nem változtat. Ha hiszel nekem, akkor talán elhiszed, hogy ez nem a mi "gonoszságunk" vagy "reklámbevétel-éhségünk" eredménye
Mi felhasználók, csak azt látjuk ami történik a felületen, de hogy a különbségeket mi okozza, azt nem tudjuk. Talán nem is kell tudjuk, mindenesetre bosszantó.
A lassúságra azt hiszem Csandaz már adott választ. Ami az volt, hogy egyszerűen a szolgáltató (egyelőre) nem nyújtja azt az internetsebességet, amit a megállapodás szerint nyújtania kellene.
Az, hogy a reklám hamarabb jön be, anem valamifeéle nagy gonosz reklámozók és AVX-fórum közötti világösszeesküvés eredménye, hanem a fórummotor által generált oldal szerkezetéből, illetve Google Ads elhelyezési módjából következik. Magyarázhatnám mlyebben szakmailag, de szerintem fölösleges, mert semmin nem változtat. Ha hiszel nekem, akkor talán elhiszed, hogy ez nem a mi "gonoszságunk" vagy "reklámbevétel-éhségünk" eredménye
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Szeretnék valami elfogadható magyarázatot kapni egy kellemetlen jelenségre.
Gondolom sokan megfigyelték, hogy valamiért az oldal lassan működik. Mindegy, hogy milyen napszakban, mindegy, hogy milyen téma megnyitása, mindegy, hogy vetetékes net, mobil net, vagy wifi, de hosszú másodpercek telnek el, amíg egy téma, topic, hírdetés, stb. betöltődik. Függetlenűl attól, hogy új, vagy még a leállás előtti-e. A képek betöltésében látok különbséget, a leállás után feltöltöttek lassan(5-10sec.), a régiek baromi lassan(15-40sec) jelennek meg, vagy egyáltalán nem is jelennek meg.
Például egy néhány napja feladott, három mondatos hírdetés, ami még képet sem tartalmaz, még az is több másoperc, mire megnyílik. Vagy a napokban nyitott új téma a "Minden ami Roon", a maga maroknyi hozzászólásával, szinte csak egy gondolatnyival nyílik meg előbb, mint a régi topicok.
Ellentétben a reklámok!
A bárhová kattintás helyett megjelenő reklámok azonnal, a másodperc törtrésze alatt betöltődnek. Legyen az csak egy szimpla felirat, fotó, link de akár még egy reklámfilm is, villámgyoran, bármiféle késlekedés, akadozás nélkül megjeleneik.
Nos, erre a kontrasztra lennék kíváncs, hogy ez miért van?
A számunkra hasznos tartalom, amiről elvileg ez az oldal szól, az akadozik, ellenben a reklám zavartalanúl ömlink ránk.
Köszönöm előre is!
Nem tudom, hogy esetleg van-e valami hasznos ötlet.... illetve egyáltalán lehet-e kezdeni valamit, hogy a "szép új fórum" rendesen működjön....?
Mert ami most van, az egész egyszerűen borzalmas..... .... mindenre többször kell kattintani, és akkor sem biztos, hogy működik. Az olvasottá tétel sem mindig reagál.... olyan nyögvenyelős, akadós lett az egész....
Teljesen megöli az "élményt"....
Szóval tudok ezzel csinálni valamit az én oldalamon....? Valami frissítés, vagy tudomisén....
Csúcsidőben ez a helyzet, nem nagyon tudunk vele mit csinálni.
Beadtam az illetékesnek a "ticket"-et az internet sebesség problémáról, várjuk a reakciót.
Annyit tudsz tenni, hogy a főoldal alján megnézed, hány aktív felhasználó van és amikor az 1000-hez közel van, akkor kicsit később újra próbálkozol az oldallal, amikor kevesebben vannak.
Nem tudom, hogy esetleg van-e valami hasznos ötlet.... illetve egyáltalán lehet-e kezdeni valamit, hogy a "szép új fórum" rendesen működjön....?
Mert ami most van, az egész egyszerűen borzalmas..... .... mindenre többször kell kattintani, és akkor sem biztos, hogy működik. Az olvasottá tétel sem mindig reagál.... olyan nyögvenyelős, akadós lett az egész....
Teljesen megöli az "élményt"....
Szóval tudok ezzel csinálni valamit az én oldalamon....? Valami frissítés, vagy tudomisén....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.