Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Admin és moderátor közlemények

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Enrico

Ne legyél képmutató! Az alapján ítélsz meg valakit erkölcsileg, hogy hogyan ír le valamit, vét-e szarvashibát, vagy nem. Miközben azzal, hogy te ujjal mutogatsz a hibájára és igyekszel őt megszégyeníteni te magad sokkal nagyobb modortalanságot követsz el!

Képzeld el, hogy pösze vagy és miközben beszélgetsz velem, én kijavítom a te helytelen kiejtésed. mert az élő szó is magyar nyelv, azt is illik szépen művelni.
Lehet, hogy te vagy valaki más születése óta küzd a helyes beszéddel, míg másoknak a helyesírás lehet a gond.
Ugye nem tartod bunkónak a dadogós vagy pösze embert, mert nem tudott rendesen megtanulni beszélni?! Ő is mehetett volna logopédushoz és kínkeservesen eljuthatott volna egy szintre. A dolog pikantériája az, hogy nem tudhatod, hogy ki milyen szintről indult!
Lehet, hogy akit te megbántasz azzal, hogy nyilvánosan kijavítod a "szarvas" hibáját az nálad sokkal keményebben tanulta a helyesírást!

Szóval arról a felszínes személyről nekem van meg a véleményem, aki az alapján ítélkezik, hogy ki követ el szarvashibát!

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne próbáljon meg mindenki helyesen írni, érthetően fogalmazni. Ki ki saját tehetségéhez mérten megteszi. Akad olyan forumtag is, akinek a hozzászólásainak elolvasását rendszerint félbe szoktam hagyni, mert nem találkozik egy mondatban egy állítmány és alany sem. Az egésznek se füle, se farka és mégis írja csak írja. (Az egyik legbuzgóbb hozzászóló.)
Na csak meg kell figyelni, hogy mennyire reagálnak a hozzászólásaira mások is!
Szóval szvsz az embeekben azért működik egy természetes szűrő ezekre az esetekre!
Egyébként a vitát kiváltó ly-j keveredés olvasásakor én is felszisszentem, sőt talán, aki olvastan annak 99%-a. Viszont inkább feltételeztem azt, hogy a hozzászóló pillanatnyi figyelmetlensége és nem műveletlensége okozta. Mert szeretem jóindulatú embernek képzelni magamat ! :smile19:
gordon314.fw.hu

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

OK Simon

bár én nem mondanám, hogy "bunkó" az illető. lehet, nem volt lehetősége jól megtanulni. Nem biztos, hogy az ő hibája.
Épp az egyik fórumlakó mondta a hétvégén nekem, hogy igyekszik vigyázni ezentúl... Szóval pedagógia célzatú is lehet a javítás. Má meg az én tartalmi vagy formai hibáim javítja.

mint írtam bár a sok off még rosszabb elismerem.
system

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

(ha csak azzal tudjátok megcsillantani szellemi képességeiteket, hogy egy rögzített szabálygyűjteményt hűebben tudtok követni, mint valaki más, akkor az elég szegénységi bizonyítvány!)
Ha ismernél, tudnád, hogy marhára nem érdekel, hogy ki milyen szellemi képességűnek tart, főleg nem érdekel/érdekem annak a meglévő vagy képzelt szintemnek a "megcsillantása". Főleg azért, mert én sem vagyok egy Grétsy László, bőven van nekem is helyesírási hibám, úgy is mondhatnám röhejes írási hibám.
(Amúgy csak olvasd vissza, hogy mit írtam: "csúnya szarvashibák". Tehát nem szándékozik itt senki átvenni a Word helyesírás ellenőrzőjének a szerepét, csak időnként kijavítok egy-két bakit, ha van rá időm.)

Egyébként Simonnak van igaza abban, hogy az írás maga az ember.
Csakhogy míg a való életben nagy ívben el tudom kerülni az igénytelen félművelt, bunkó embereket, a mi kis virtuális társaságunkban ezt nem tudom megtenni. Tehát vagy eltűröm, vagy szóvá teszem a dolgot, esetleg le is léphetek. (Bár nem hiszem, hogy ez utóbbi lenne a kívánatos.)

A privát üzenetnek értelmét nem látom, mert már más fórumon belefutottam egy ilyen bunkóba és még neki állt feljebb. Marad a nyilvános megjegyzés, ami sokkal hatásosabb.

És ha ez nem tetszik a modiknak, akkor azt törölhetnek amit csak akarnak, akár még ezt is, mert teljesen off volt.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Namármost akkor elmondom mi az én véleményem.

Bár 21st-től megkaptam, hogy baromság, szerintem az írás maga az ember. Mindenki aki hibásan, érthetetlenül fogalmaz magáról állít ki bizonyítványt amit mindenki más láthat. Mivel a legtöbben személyesen nem ismerjük egymást ezért szinte ez az egyetlen kapocs a fórumozók között amely egymás megismerését segíti.
Ez eddig egy dolog. A másik dolog viszont amit már említettetek, hogy bizony a hiba felemlítése egyik felet sem hozza abba a helyzetbe ami a célja lenne és a többieket is zavarja mert 3-4 hozzászólás alatt nem úszható meg egy ilyen.

Nagyon örülök, hogy Enrico és a többiek ilyen mély odaadással őrködnek a magyar nyelv felett, de valóban megvan ennek a kultúráltabb formája is.

És ha holnaptól azt írom, hogy "muszály" meg azt, hogy "hagy mondjam", meg azt, hogy "felírat" akkor anélkül, hogy javítanátok jegyezzétek meg magatokban, hogy ez egy bunkó. Én is azt szoktam.

close652
Beköltözött
Beköltözött

(ha csak azzal tudjátok megcsillantani szellemi képességeiteket,
én nem ezért járok ide.

Úgy tűnik más iskolákba jártunk.

de ígérem visszafogom magam (eddig talán 4-5 alkalommal szóltam 2 év alatt)
system

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Enrico, Close

nem kell eltürnötök írhattok az illetőnek nevelő célzatú privit
de itt szerintem a többség nem kiváncsi arra, hogy ki hány hibát talál más hozzászólásaiban!
(ha csak azzal tudjátok megcsillantani szellemi képességeiteket, hogy egy rögzített szabálygyűjteményt hűebben tudtok követni, mint valaki más, akkor az elég szegénységi bizonyítvány!)
gordon314.fw.hu

Vendég

Ezeket én szóvá fogom tenni ezután is, ha időm engedi.
Mi meg majd jól töröljük ha időnk engedi.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

- Továbbiakban lehetőleg kerüljük a helyesírás-kritizálós hozzászólásokat.
Ezzel egyet is lehet érteni mindaddig, amíg egyértelmű elgépelésről van szó, de csúnya szarvashibák elnézését tőlem ne várjátok!
Ezeket én szóvá fogom tenni ezután is, ha időm engedi.

close652
Beköltözött
Beköltözött

- Továbbiakban lehetőleg kerüljük a helyesírás-kritizálós hozzászólásokat.
(konkrét dolgot már nem láttam, de)
csatlakozunk az igénytelenséghez.
bár a sok off még rosszabb elismerem.
majd nyithatunk egy helyesírás-megbeszélő topicot.
system

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Üdvözlöm én is a megoldást!

Mindettől függetlenül nem a megbántódás miatt írtam Levanak amit írtam, csak szerettem volna ha a topic csak érdemi információkat tartalmaz.

Szóval peace! :kiraly:
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

- Remélem egyik érintett sem sértődik meg, hogy az off (helyesírásos) hozzászólásokat töröltem a HIVOX-os topicból. Olyan szépen indult, ne rontsuk el.- Gandalf, a hibádat kijavítottam!
- Továbbiakban lehetőleg kerüljük a helyesírás-kritizálós hozzászólásokat. Ha valakit nagyon zavar az beszélje meg privátban, ha valaki a hozzászólásán változtatni akar, az bátran keressen fel egy moderátort.

:kiraly:

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

- Remélem egyik érintett sem sértődik meg, hogy az off (helyesírásos) hozzászólásokat töröltem a HIVOX-os topicból. Olyan szépen indult, ne rontsuk el.- Gandalf, a hibádat kijavítottam!
- Továbbiakban lehetőleg kerüljük a helyesírás-kritizálós hozzászólásokat. Ha valakit nagyon zavar az beszélje meg privátban, ha valaki a hozzászólásán változtatni akar, az bátran keressen fel egy moderátort.

:kiraly:
gordon314.fw.hu

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Helyes!

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

- Remélem egyik érintett sem sértődik meg, hogy az off (helyesírásos) hozzászólásokat töröltem a HIVOX-os topicból. Olyan szépen indult, ne rontsuk el.
- Gandalf, a hibádat kijavítottam!

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic DVD-S35-ös topicból töröltem az utolsó (Vendég) hozzászólást, oda nem tartozás végett.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

Van itt egy vagy kettő "jópofa" vendégünk.
Szerintem törölni kéne.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Engem sem, én speciel örülök neki, mert nekem mint vásárlónak nagyon hasznos.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Engem speciel nem zavar.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

close652
Beköltözött
Beköltözött

külföldi forumokon van egy alrész, ahol kereskedelmi mennyiséget is lehet hirdetni, azaz ha mondjuk véletlenül 4-5 egyforma cuccod van eladó és mind új
system

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha mindenki jól jár a dologgal, akkor szerintem maradhat. Túl sokat nem lehet tenni, hisz ha nem engednénk, akkor is biztos hírdetne, csak esetleg más és más felhasználónévvel.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Mondjuk annyi gerinc lehetne benne, hogy megegyezik veletek hirdetési díjban...
De nem ő az egyetlen aki kereskedelmi mennyiségben árul itt..

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

errol mit gondoltok tisztelt moderatortarsak?
Egy időben törölgettem a hirdetéseit, de aztán Simonhoz hasonlóan feladtam a dolgot. Végül is nem az első és nem is utolsó ilyen jellegű hirdetés, ami tudhatóan nem saját részre "vásárolt" készülékekről vagy kiegészítőkről van szó. Ha részedről nincs baj vele, tőlem elfér.

Ha meg úgy nézed, néha elég nehéz szétválasztani, hogy honnantól minősül az eladás "kereskedelminek".

Másrészről meg Saca-val értek egyet...

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: saca »

Nem vagyok moderátor, de azért segítek a döntésben... kérdezzétek meg a fórumon, a tőle vásznat vásároltaktól, hogy Mi a véleményük erről a kedvező árú vásznakról... lehet hogy ezután baromi gyorsan tudtok majd dönteni...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Vendég

Volt már egyszer terítéken. Megmondom őszintén én feladtam a belső küzdelmet, hogy eldöntsem egy hirdetésről, hogy kereskedelmi-e vagy sem. Skyscraper-nek van vagy 10 vászonhirdetése, és van hogy egy hirdetésen belül többet hirdet. Ezt a mennyiséget az LSK is megirigyelné.
Azt is tudom, hogy többen "élnek" abból, hogy külföldi kapcsolatuk révén hoznak be termékeket és többek között itt próbálják meg eladni.
Viszont igazad van a másik oldalával kapcsolatban is, hiszen ezáltal szélesebb körben, kedvezőbb áron kerülnek meghirdetésre komponensek. Ennek is köszönhető, hogy hirdetési szempontból fontos lett a DVDcenter, mind eladó, mind érdeklődő oldalról.

Kétélű a dolog hiszen a hazai kereskedők nyilván nem nézik jó szemmel a maszek konkurenciát. Én biztos nem fogok benne igazságot hirdetni.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

o v e r p o w e r e d

Lezárt

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”