Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Véleményem szerint lehet taszigálni jobbra-balra szabályokat, hozni újakat, megszüntetni régieket, másként moderálni stb., egyik megoldás lehet, hogy kicsit jobb mint egy másik - nem vitatom ennek jelentőségét - ám úgy vélem, hogy fórumélhetőbb 'pálforduláshoz' az egyes "problémageneráló" embereknek kellene megváltoznia. Megérteni, hogy mi is egyáltalán egy szakmai fórum CÉLJA. A kölcsönös tisztelet alapjaira kellene építeni. Azt sem felejtve, hogy tulajdonképpen mindannyian egy csónakban evezünk. Nem ugyan azt a hobbit űzzük? Ennek már eleve egy jó közös alapnak kellene lennie. A 'morál' szerintem az emberi mentalitáson múlik jórészt, nem a moderálási milyenségen. Persze, az utóbbira is szükség van, de a felhasználók intelligens kommunikációs képességein - vagy azok hiányosságain - és a fentebb már említetteknek nagyobb a jelentősége. Többek között ez hat ki arra, hogy van e kedve az embernek őszinte gondolatoknak hangot adni egy-egy témában, vagy egyáltalán aktívnak maradni a kommentelésben. Ezen ki képes változtatni?
Nem feltétlenül Neked írom, de a Te soraidról jutott eszembe néhány gondolat:

Szigorra és kiterjedt törvényrendszerre akkor van szükség, ha egy társaságban nem működnek az íratlan szabályok és nincs közös érdek. Az AVX sok korszakát átéltem, volt köztük teljesen szabados pörgés és túlszabályozott pangás is. Hogy most mi van, fogalmam sincs, egyre kevesebb topikot olvasok, de ez most mindegy. Egy dologban viszont biztos vagyok, mégpedig hogy mostanában pont olyan emberek adják az aktivitás nagy részét, akik kicsit megfáradtak már, nincsenek igazán kérdéseik és válaszaik, csak a néha feldobott agyaggalambokra lövöldöznek, közben kényesen figyelnek arra, ki is dobta fel azt a galambot és ennek megfelelő lőszert töltenek a puskájukba. Ez ugye egy burkolt személyeskedés, ahol nem a téma a lényeges, hanem a beíró személye. Klikkek alakultak hangadókkal és hívekkel, akik birka módjára tapsolják, vagy éppen fikázzák egymás hozzászólásait. Érzem ezt én is pro és kontra, egyik sem tetszik. Azt hiszem, ha egymás hozzászólásainak olvasása közben a vitézek nem valami fura, jellemzően nem is létező érdekeket keresnének, hanem a közös hobbi örömére próbálnának támaszkodni, nagyobb lenne a békesség és az írási kedv. Míg ezek a vitézek mások nevetségessé tételét tűzik zászlajukra, a helyzet csak egyre komorabb lesz és ezen semmilyen szabályrendszer nem fog tudni változtatni. Tegyétek kezeteket a mellkasotok közelébe és számoljátok össze magatokban, hány olyan embert tudtok felsorolni a tagságból, akinek az írásaira már akkor tudjátok, miként fogtok reagálni, amikor még el sem olvastátok azt, csak megláttátok az illető nevét! Valahol itt a vég, nem? Mi a fenének jár valaki olyan társaságba, ahol már mindenkire ráaggatott néhány címkét és nem is érdekli az illetők véleménye?

Mióta jelen vagyok e fórumon, azaz 13 éve folyamatosan megy a nyafogás, hogy eltűntek a szakmai viták. Sokszor megkérdeztem, mégis milyen szakmára gondoltok, de válasz ritkán érkezett. Ha nekem kellene válaszolnom, valamilyen pszichiátriai szakmára tippelnék, amire nagy szükség lenne itt néha. Mert ugye amikor a hangmérnöknek magyarázzák önjelölt lángészek, hogyan működik egy hangstúdió, vagy egy konstruktőrt győzködnek alapvető fizikai törvényekről érezhetően laikus szájhősök, akkor az ember inkább csak legyint egyet. Régebben egy kijelentésre érkeztek megalapozott, vagy hevenyészett technikai cáfolatok/indoklások, de most az a divat, hogy leírom: "Az már pedig nem úgy van!", mögé teszek néhány vigyort, hogy jópofának tűnjek, majd a rajongók gyorsan felpluszozzák a jól irányzott támadást, természetesen további vigyorokkal gazdagítva a jobb sorsra érdemes topikokat. Épeszű ember néhány ilyen eset után nem hogy írni nem fog, de még olvasni sem igazán. Nyilván sokan vontunk már kérdőre egykor aktív tagokat, hova is tűntek és vélhetően mindannyian olyasmi választ kaptuk, hogy "ami az AVX-en mostanában megy, abból nem kérek."

Szóval kedves hangadó kollégák! Tessék megfontolni, megéri-e egymás fikázása, cinkelése szétrohasztva az utolsó magyar HiFi fórumot is, vagy megőrizzük legalább azt, ami van. Nem a szakma hiányzik itt, hanem a közös hobbi és egymás tisztelete. E szempontból komoly különbség van a mostani hangadók és a múltbeliek között. Dúltak itt több napig tartó viták is egykor több tucatnyi résztvevővel, én is belepörögtem néhányba, de a következő fórumtalálkozón már mosolyogva koccintottunk egymással. Most nincsenek fórumtalálkozók, de ha lenne, ott is csak a fintorgás menne. Szomorú.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 836

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Közben kiástam, hogy mi lett elállítva. Használható a keresőmotor regisztráció nélkül is.
Köszi.
Én nem szoktam mobil eszközról bejelentkezni, mert kicsi a képernyője, azon csak olvasni szeretek, ezért sokkal kényelmesebb így.

hevesiz
Isten Hozott! :)
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: hevesiz »

Tudjuk, hogy létezik ez a hiba. Egyelőre nincs megoldása. Szólunk, ha megoldódik. Utoljára figyelmeztetlek a tapló stílus miatt.

N.

Már megint egy köszönömöt vártam csak. Be vagytok oltva ellene? Tapló??? Kérdeztem, hogy szándékos-e vagy ha nem és ezek szerint problémát okoz, akkor megmondjam-e, hogy melyik almenü melyik menüjében kell átkattintani a kapcsolót. Ugyanezzel a fórummal dolgozom sok-sok éve.

Köszönöm!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6488

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Nem arról volt szó hogy nem töröltök az ad vesz részen?
Már a topikot sem találom,pedig Lepsénynél még megvolt.

A topik visszább került az offba áthelyezett személyes megjegyzések miatt.Minden megvan, ne kezdjétek már megint ezt a "mámegintkiletttörölvevalami" körhintát, könyörgöm!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Szia, mi lett törölve?
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Közben kiástam, hogy mi lett elállítva. Használható a keresőmotor regisztráció nélkül is.
Sonos Multroom System

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Említettem a héten, hogy az új tartalom lekérése vendég számára elérhetetlen lett. Ez szándékos volt vagy mutassam meg, hogy hol kell visszaállítani az admin control panelen? Kösz.

Tudjuk, hogy létezik ez a hiba. Egyelőre nincs megoldása. Szólunk, ha megoldódik. Utoljára figyelmeztetlek a tapló stílus miatt.

N.
Sonos Multroom System

hevesiz
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: hevesiz »

Említettem a héten, hogy az új tartalom lekérése vendég számára elérhetetlen lett. Ez szándékos volt vagy mutassam meg, hogy hol kell visszaállítani az admin control panelen? Kösz.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9564

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

"Ezzel összeegyeztethetetlen, hogy amihez én 10Ft-ért jutottam, azt 15-ért adjam el. Az üzlet."

Nem tűnt fől, itt a kereskedők, nepperek, mekkmesterek vannak többségében?

Bocs a belepampogásért.

Azért ezen meglepődnék!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9564

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Hát igen, mások vagyunk.
Én szeretem a hifit, a hozzá kötődő élményeket, a zenét. Ha veszek, akkor nem azért veszek, hogy haszonszerzési céllal piszok nagy marzs mellett továbbadjam. Ez már nem az, amit számomra az avx baráti kör jelent. Szeretném kipróbálni és megosztani a tapasztalatokat azokkal, akik érdeklődnek iránta. Azok közé a palimadarak közé tartozom, akik még akár el is küldik a motyójukat egy-egy próbára. Nem eladás előtt, hanem csak úgy. Nekem ez az egész tök jó érzés - kialakulnak kapcsolatok, új szálak szövődnek az ember életében, kitárul a hifis világ előtte és közben sokszor még jól is szórakozik.
Ezzel összeegyeztethetetlen, hogy amihez én 10Ft-ért jutottam, azt 15-ért adjam el. Az üzlet. Nem adok-veszek a szókapcsolat ártatlan értelmében. Nem tudom annyira gazdasági szempontból értékelni a dolgot, mint te, mert ez az egész nekem nem számtan, hanem közösség. Ezért emeltem ki, hogy VIP tagról volt szó.
Ha téged hasonló esetben nem bosszantana, irigyellek. És ezt nem cinikusan írom.

Nem koporászok tovább a karakterekkel, mert ez egy meddő dolog. Te úgy éled meg, én így. Téged nem zavar, engem igen. S máris ott vagyunk, ami kicsit lentebb többször emlegettek a moderátorok, hogy mindenkinek úgysem lesz jó egyszerre
Ettől függetlenül továbbra is naivan hiszek benne, hogy egy használt cuccot megvétel után nem adunk drágábban, mint amennyiért vettük. Így neveltek, oszt' kész, tőlem adásnál és vételnél is erre lehet számítani 

Remélem hamarosan hozzájutsz 100 000 Ft-ért egy Carrara fehér Focal Scala Utopia V2-höz és hamar megunod!
Szeretnék most bejelentkezni érte!

Nem vagyunk egyformák és ez így van jól! Én úgy vagyok vele, hogyha nekem megér egy termék egy bizonyos összeget, akkor nem érdekel, hogy a másik mennyiért jutott hozzá, sem az, ha ingyen kapta. Nekem megérte és kész, nem érzem átverésnek a dolgot.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

"Ezzel összeegyeztethetetlen, hogy amihez én 10Ft-ért jutottam, azt 15-ért adjam el. Az üzlet."

Nem tűnt fől, itt a kereskedők, nepperek, mekkmesterek vannak többségében?

Bocs a belepampogásért.
Mindig, mindennél van jobb!

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1270

Hozzászólás Szerző: Tul »

Hát igen, mások vagyunk.
Én szeretem a hifit, a hozzá kötődő élményeket, a zenét. Ha veszek, akkor nem azért veszek, hogy haszonszerzési céllal piszok nagy marzs mellett továbbadjam. Ez már nem az, amit számomra az avx baráti kör jelent. Szeretném kipróbálni és megosztani a tapasztalatokat azokkal, akik érdeklődnek iránta. Azok közé a palimadarak közé tartozom, akik még akár el is küldik a motyójukat egy-egy próbára. Nem eladás előtt, hanem csak úgy. Nekem ez az egész tök jó érzés - kialakulnak kapcsolatok, új szálak szövődnek az ember életében, kitárul a hifis világ előtte és közben sokszor még jól is szórakozik.
Ezzel összeegyeztethetetlen, hogy amihez én 10Ft-ért jutottam, azt 15-ért adjam el. Az üzlet. Nem adok-veszek a szókapcsolat ártatlan értelmében. Nem tudom annyira gazdasági szempontból értékelni a dolgot, mint te, mert ez az egész nekem nem számtan, hanem közösség. Ezért emeltem ki, hogy VIP tagról volt szó.
Ha téged hasonló esetben nem bosszantana, irigyellek. És ezt nem cinikusan írom.

Nem koporászok tovább a karakterekkel, mert ez egy meddő dolog. Te úgy éled meg, én így. Téged nem zavar, engem igen. S máris ott vagyunk, ami kicsit lentebb többször emlegettek a moderátorok, hogy mindenkinek úgysem lesz jó egyszerre
Ettől függetlenül továbbra is naivan hiszek benne, hogy egy használt cuccot megvétel után nem adunk drágábban, mint amennyiért vettük. Így neveltek, oszt' kész, tőlem adásnál és vételnél is erre lehet számítani 

Szia!

Pontosan mit ítélsz etikátlannak?
Azt, hogy drágábban kínálta, mint amennyiért hozzájutott? Ilyen alapon egy ajándékba kapott tárgyat csak továbbajándékozni lehetne, hogy azzal ne legyünk etikátlanok?
Vagy az a gond, hogy nem közölte, mennyivel olcsóbban jutott hozzá?
Szerintem a gyártók és forgalmazók sem kötik az orrunkra a beszerzési árat.

Szerintem, ha kell nekem az a cucc és jobb árban van, mint amennyiért én máshol meg tudnám venni, akkor meg kell venni és nem azt firtatni, az illető mennyiért jutott hozzá.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 451

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Most nem leszek konstruktív, de segítek ezt a szálat kibogozni: több ilyen fejhallgató is megjelent egy időben a fórumokon, hirdetési portálokon.
Volt olyan mákom, hogy néhány ember után páradszorra a forrást sikerült telefonon felhívnom. Egy csongrádi srác, kamionos, aki egy jókora tételt megkaparintott. Mikor az eredetiségét firtattam, büszkén mesélte, hogy volt hifis ember a másik faluban, akinek 4-et is eladott. Mellesleg ez a srác is hirdette itt az egyiket a 4-ből (úgy kerültem kapcsolatba a dologgal, hogy csereajánlatot kaptam tőle a Dynoimra.)
​A forrás 100eFt-ért hirdette és adta darabját. Egyébként VIP státuszú, '4db-ot vett fórumtársunk' 150eFt-ot kért érte, kiemelve, hogy a csereár több. Mikor a megegyezés után szembesítettem a 100eFt-os eredeti árral és erre hivatkozva lemondtam az üzletet (mert akkor inkább megveszem én is a forrástól 100e-ért (amit amúgy nem tettem)), egyetértett, megértette a lépésem - tehát beigazolta, hogy ő is annyiért vette. Igaz, a 200eFt-os említett árral szemben még mindig jók vagyunk, de basszus.. Kövezzetek meg, engem ez bosszant és bepalizva érzem magam, ha cserélek és utána derül ki. De minimum etikátlan. Nem látom szívesen, függetlenül attól, hogy nem sértett szabályt. Épp ezért örülök, hogy valakik feszegetik a dolgokat az adás-vétel topicban, mint ahogy tették azt az idézetben is

Szia!

Pontosan mit ítélsz etikátlannak?
Azt, hogy drágábban kínálta, mint amennyiért hozzájutott? Ilyen alapon egy ajándékba kapott tárgyat csak továbbajándékozni lehetne, hogy azzal ne legyünk etikátlanok?
Vagy az a gond, hogy nem közölte, mennyivel olcsóbban jutott hozzá?
Szerintem a gyártók és forgalmazók sem kötik az orrunkra a beszerzési árat.

Szerintem, ha kell nekem az a cucc és jobb árban van, mint amennyiért én máshol meg tudnám venni, akkor meg kell venni és nem azt firtatni, az illető mennyiért jutott hozzá.
Újratervezés

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1270

Hozzászólás Szerző: Tul »

Most nem leszek konstruktív, de segítek ezt a szálat kibogozni: több ilyen fejhallgató is megjelent egy időben a fórumokon, hirdetési portálokon.
Volt olyan mákom, hogy néhány ember után páradszorra a forrást sikerült telefonon felhívnom. Egy csongrádi srác, kamionos, aki egy jókora tételt megkaparintott. Mikor az eredetiségét firtattam, büszkén mesélte, hogy volt hifis ember a másik faluban, akinek 4-et is eladott. Mellesleg ez a srác is hirdette itt az egyiket a 4-ből (úgy kerültem kapcsolatba a dologgal, hogy csereajánlatot kaptam tőle a Dynoimra.)

​A forrás 100eFt-ért hirdette és adta darabját. Egyébként VIP státuszú, '4db-ot vett fórumtársunk' 150eFt-ot kért érte, kiemelve, hogy a csereár több. Mikor a megegyezés után szembesítettem a 100eFt-os eredeti árral és erre hivatkozva lemondtam az üzletet (mert akkor inkább megveszem én is a forrástól 100e-ért (amit amúgy nem tettem)), egyetértett, megértette a lépésem - tehát beigazolta, hogy ő is annyiért vette. Igaz, a 200eFt-os említett árral szemben még mindig jók vagyunk, de basszus.. Kövezzetek meg, engem ez bosszant és bepalizva érzem magam, ha cserélek és utána derül ki. De minimum etikátlan. Nem látom szívesen, függetlenül attól, hogy nem sértett szabályt. Épp ezért örülök, hogy valakik feszegetik a dolgokat az adás-vétel topicban, mint ahogy tették azt az idézetben is  

Szerinted akkor ez a hirdetés például rendben van?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... eneration/

Mert Vinkler szerint igen.

"Eladó egy új, csak kibontott, pár órát ment Beyerdynamic T1 2. Generation fejhallgató.
Budaörsön kipróbálható egy Mytek Dital Stereo 192 DSD DAC-kal.
Szóba jöhet még Móricz Zs. körtér, Kelenföld, Boráros."

"Ára: 200.000.- FT"

"Garancia, számla nincs, ezért ennyi az ára."

"Kibontottad és nem tetszett?"

"Én arra is kiváncsi lennék, hogy hogyan nem garis?
A kiscica vitte el a számlát, a gyerek nyelte le a garanciajegyet, válás után az asszonynál marad, stb?"

"Igen, pont ebben a sorrendben."

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3195

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szerintem az admin. - moderátor kollégák jól teszik dolgukat.

Nekem sincs gondom vele.
.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1440

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Véleményem szerint lehet taszigálni jobbra-balra szabályokat, hozni újakat, megszüntetni régieket, másként moderálni stb., egyik megoldás lehet, hogy kicsit jobb mint egy másik - nem vitatom ennek jelentőségét - ám úgy vélem, hogy fórumélhetőbb 'pálforduláshoz' az egyes "problémageneráló" embereknek kellene megváltoznia. Megérteni, hogy mi is egyáltalán egy szakmai fórum CÉLJA. A kölcsönös tisztelet alapjaira kellene építeni. Azt sem felejtve, hogy tulajdonképpen mindannyian egy csónakban evezünk. Nem ugyan azt a hobbit űzzük? Ennek már eleve egy jó közös alapnak kellene lennie. A 'morál' szerintem az emberi mentalitáson múlik jórészt, nem a moderálási milyenségen. Persze, az utóbbira is szükség van, de a felhasználók intelligens kommunikációs képességein - vagy azok hiányosságain - és a fentebb már említetteknek nagyobb a jelentősége. Többek között ez hat ki arra, hogy van e kedve az embernek őszinte gondolatoknak hangot adni egy-egy témában, vagy egyáltalán aktívnak maradni a kommentelésben. Ezen ki képes változtatni?
  Így igaz. De vannak "makacs" krakélerek akiket csak moderálással lehet(ne) kordában tartani. Nyilván Te is arra gondolsz, hogy mindenki magában tegyen rendet, és tiszta lélekkel Fórumozzon. Ez betartandó gondolat, de hát a Net Névtelen és Személytelen Ördöge... Ami egy idő után már nem is annyira titokzatos.   Szerintem az admin. - moderátor kollégák jól teszik dolgukat.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

audioline
V.I.P.
V.I.P.

.

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

A balhé ahogy fogalmazol,sok esetben az információk és a beszélgetés hiánya miatt alakul ki,persze erről nem Ti tehettek,csak úgy mondom.
Jó lenne a szürke ködösítés helyett konkrét válaszokat is kapni sok esetben,de erről megint csak nem Ti tehettek.

Értem és igazad is van részben. Ellenben az, hogy valamelyik kereskedő/gyártó/mekkmester vagy a terméke nem szimpatikus, nem moderátori feladat. Ha szerintem az összes hangzásjavító varázsgömböcske átverés, vagy valamelyik készülék gagyi, akkor azokat tiltsam ki a fórumról? Nyilvánvalóan nem működik.
Amelyik terméket nem akarod megvásárolni, azokat hagyd békén, amelyik eladó bunkó, attól ne vegyél semmit. És ez érvényes a "hivatalos" eladókra és az egyes hirdetőkre is. Szerintem.

Sonos Multroom System

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

. Nem az én dolgom igazságot tenni a vitapartnerek között, de azért van egy olyan érzésem, hogy többen járnak inkább balhét keresni ezekbe a témákba, mint beszélgetni.

A balhé ahogy fogalmazol,sok esetben az információk és a beszélgetés hiánya miatt alakul ki,persze erről nem Ti tehettek,csak úgy mondom.
Jó lenne a szürke ködösítés helyett konkrét válaszokat is kapni sok esetben,de erről megint csak nem Ti tehettek.

petig1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: petig1 »

Személy szerint nagyon sokat köszönhetek az AVX fórumnak.Rengeteg gondolat ébresztő hszt találtam itt.Sokáig csak olvasó voltam,de egy adásvétel kapcsán regeltem.

A szakmai hszek eltünésének okát a már lerágott csont szindrómában látom.Uraim a hifi a 70es évek óta hanyatlik.Egyszerűbben gyártható elható készülékek ez lett a szempont.A lemezjátszó  elavult technológia.Szakmailag nincs mit beszélgetni róla.Már ezer meg ezer soron kivesézték tőlem sokkal inkább hozzáértő(nem csak magát annak tartó fórumtársak.)Sokan közülük már nem tagok vagy hallgatásba burkolóznak.
A cd technika szitén a multé,amúgy lásd mint előző.

Ez a zene pc, média lejátszó és egyéb über digi nem érdekel.Elmentem meghallgattam és megállapítottam,hogy ha ez ilyen marad akkor nekem soha sem lesz.A cd hang a kompromisszum vállaló képességem határa.

A leírtak miatt hozzászólni érdemben egy témakörhöz sem tudok.Szerintem többen vagyunk így.

A konstruktív javaslatomat egy pár oldallal ezelőtt már megírtam,nem ismételném magam.

A vita csak akkor vita,ha azonos szinten álló(szakmai,egzisztenticális,mentális) felek között zajlik.Ha ezek közül egy,vagy több nem teljesül akkor abból személyeskedés lesz.Lásd a hszeket az offban.Személy szerint, ez engem, nem érdekel.Van akit ez szórakoztat,hát olvassgassa.A Mónika shonak is volt nézettsége egy ideig amíg meg nem szünt.

A tagokat nem lehet szűrni, atombiztos megoldás nincs.Amennyiben a moderáció megszünik decemberig, a színvonal jelentősen csökkeni fog a különböző kultúrális sziten levő forumozói magatartás miatt.
Ne terjessz rólam hazugságot,cserében én sem terjesztem rólad az igazságot."Gordon Gekko"

Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"

Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

egyrészt, van, aki a munkája okán nem tud épp' akkor hozzászólni, mikor valaki más szerint pont kellene. másrészt, lehet, már jópárszor elmondta, (az ő szemszögéből) eredménytelenül...

egyetertek.  engem is erdekel a forum, minden nap olvasom ha tehetem, de nem minden oraban. vannak az Eletnek egyeb területei is (munka, gyerek, hobbi, zenehallgatas, ....)

most olvasva az elmult 5 oldalt; en öszinten nem is ertem annyira, hogy mi ez ??  en nem ereztem komoly gondot az elmult hetekben, honapokban.
beirasokban sokan "batrabbak", ...nem eleg kifinomultak, de ezen at erdemes (pl. a sajat egeszseg, nyugalom erdekeben is) lepni.

en is hirdetek is neha, de nem a meggazdagodas cellal, hanem mert kiprobaltam ezt-azt.
hozza is szolok, ha engem erdeklö temaban ugy erzem van mondanivalom, ...gyakran kerdesem
es sokat csak olvasok.

ez egy jo forum.  köszönöm.  (az egyetlen gond, hogy tul sokat olvasom, ami sok idöbe kerül)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Menyét, ki tiltotta meg eddig is, hogy legyenek szakmai hozzászólások, vagy akár érdemi viták is bármilyen témában? Ezt viszont előírni sem lehet, ha tehát a többség közönyösen hallgat, akkor lehet hangos pár ember, és hozhatja vissza a személyeskedésig fajuló vitákat. Ezt akarjátok? Cinkos, aki néma? Mi lenne, ha ahogy Béla is írta, dec. 31-ig próbaképpen nem avatkoznánk bele semmibe, el is lehetne felejteni a jelent gombot?

Szerintem arra gondolt hogy azért volt kevés a szakmai vita eddig,mert ezeket a vitákat sokszor csak olyan módon lehetett volna mindenki számára érthető módon tisztázni,ami az eddigi szabályok szerint törlést,vagy estlegesen kitiltást vont volna maga után,és ezért inkább bele sem mentek ezekbe a vitákba.És itt most nem a szó szerinti anyázásra gondolok,ha nem pl a fájó igazsággal való szembesítésre,stb.
A fórumgazda is próbáljon meg külső szemlélő lenni,ne éreztesse hogy ki az úr a házban,adja át ezt a szerepet az adminoknak.
Látom több új topikkal is próbálkoztok,jó ötlet, csak teljenek meg naprakész tartalommal is a kereskedők részéről,csak így van értelme,különben csak a helyet foglalja.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Jó reggelt! Szerintem a balhéknak nagyon sok oka van és ezért elkerülhetetlenek.

Sokfelé járok és azt látom, hogy pl. anyagiak tekintetében iszonyat különbség van a tagok között. Egyszer be mertem írni, hogy 2 eFT-ból nem lehet igazán jó IC kábelt csinálni... majd szétszedtek. Pedig igaz. Ugyanakkor vannak nem is kevesen, akiknek egy 200 eFT-os IC ár teljesen elfogadható.

Vannak itt olyanok, többek között én is, akiket elfoglal a napi munkájuk, vannak akik egész nap itt az AVX-en lógnak.

Vannak békésebb természetű emberek, vannak harcosabbak.

És vannak azok, akik másképpen látnak dolgokat, máshogy hallanak, mást preferálnak stb., némelyeknek ezt a legnehezebb tolerálni, elfogadni, megérteni, tiszteleben tartani ill. késznek bizonyulni az érvelésre, értelmes magyarázatokra...(nem csak privátban - ha már fórumozunk.) Remélem átjön, mire gondolok.
.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2385

Hozzászólás Szerző: cables »

Jó reggelt! Szerintem a balhéknak nagyon sok oka van és ezért elkerülhetetlenek.

Sokfelé járok és azt látom, hogy pl. anyagiak tekintetében iszonyat különbség van a tagok között. Egyszer be mertem írni, hogy 2 eFT-ból nem lehet igazán jó IC kábelt csinálni... majd szétszedtek. Pedig igaz. Ugyanakkor vannak nem is kevesen, akiknek egy 200 eFT-os IC ár teljesen elfogadható.

Vannak itt olyanok, többek között én is, akiket elfoglal a napi munkájuk, vannak akik egész nap itt az AVX-en lógnak.

Vannak békésebb természetű emberek, vannak harcosabbak.

És akkor még nem beszéltem az egyéni anyagi érdekről és a haveri kapcsolatokról.

Ami engem személy szerint nagyon zavar, az az, hogy vannak itt elég sokan, akik nem vállalják a személyüket, a saját nevüket a privát levelezésekben.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”