Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fórummal kapcsolatos észrevételek
Köszönöm a gyors válasz!
Bocs a pontatlanságomért... mentségemre szolgál, hogy az "okos telefon" folyton javít...
Remélem jó helyre írok... Lenne egy ötletem ami valójában az adás - vétel topicra vonatkozna.
Megoldható, hogy pl eladáskor a kötelező ár mellett a helyiséget is kötelezően meg kelljen adni?
Értem.
Megoldható.
Szóval írassuk oda, hogy nappali, vagy hálószóba.
OK.
"Köszönöm, és elnézést, ha hülyeséget kérek... "
Azt.
Egyébként hál istennek sokan kitöltik az adatlapjukan rendesen, ahol lehet látni, hogy hol lakik.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok... Lenne egy ötletem ami valójában az adás - vétel topicra vonatkozna.
Megoldható, hogy pl eladáskor a kötelező ár mellett a helyiséget is kötelezően meg kelljen adni?
Sok esetben a nagy távolság okoz problémát, Sokszor nincs feltüntetve, ha kérdez az ember, pü-ben válaszolnak, de ez az info mindenkinek hasznos lenne. Így nem kellene külön rákérdezni!
Köszönöm, és elnézést, ha hülyeséget kérek...
Azért az már kóros állapot lehet, ha valaki sem azt nem tudja, mi az valójában, amit mit venne, sem azt, hogy mennyiért, de mégis leküzdhetetlen vágyat érez arra, hogy azt a valamit megvegye. Olyannyira, hogy ezért még hirdetést is ad fel.
.
Azonos gyártmányú és évjáratú csöves erősítők között lehet találni 5000 órás kommersz csövekkel rendelkezőt a harmadik tulajdonostól, ami 10 éve nem látott szakember. De lehet találni frissen szervizelt, 0 órás NOS csövekkel rendelkezőt az első tulajdonostól dobozzal, leírással, számlával. Szóval vehetek lepukkantat 300-ért, de rá kell költenem még 200-at, hogy olyan legyen,mint a NOS csöves 500-ért. Persze leírhatom,hogy keresek xy csövest 150-500-ig.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9806
Azért az már kóros állapot lehet, ha valaki sem azt nem tudja, mi az valójában, amit mit venne, sem azt, hogy mennyiért, de mégis leküzdhetetlen vágyat érez arra, hogy azt a valamit megvegye. Olyannyira, hogy ezért még hirdetést is ad fel.
Természetesen mindezek ellenére még mindig nem kaptam választ arra senkitől, hogy mindenkire vonatkozik-e az "Árat kötelező megadni !!!" (Sic!) kitétel.
.
Most reszeljük a szabályzatot.
Köszi, hogy felhívtad erre a figyelmet!
Meg fogjuk oldani ezt a problémát is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
Vendég
főleg ha valaki azért nagyjából tisztában van azzal amit venne, na meg hogy mennyiért.
Természetesen mindezek ellenére még mindig nem kaptam választ arra senkitől, hogy mindenkire vonatkozik-e az "Árat kötelező megadni !!!" (Sic!) kitétel.
.
de nagyon ráértek...
szvsz a vevői igényekhez nem lenne szükséges, max ajánlatos az ár megadása, főleg ha valaki azért nagyjából tisztában van azzal amit venne, na meg hogy mennyiért.
Én is értem a kérdést, de az baromi nehéz ügy.
Nem szívesen megyek bele fingfűrészelésbe, mert ez aztán az a javából.
Webáruház:
de nagyon ráértek...
szvsz a vevői igényekhez nem lenne szükséges, max ajánlatos az ár megadása, főleg ha valaki azért nagyjából tisztában van azzal amit venne, na meg hogy mennyiért.
.
Újból felteszem a kérdést.
Mindenkire vonatkozik-e a fórumszabályzatban az Adás-Vétel-Csere. részre vonatkozó "Árat kötelező megadni !!!" kitétel, vagy csak egyesekre, másokra pedig nem?
.
Akinek nem inge nem veszi gatyára (béke)
Ne terjessz rólam hazugságot,cserében én sem terjesztem rólad az igazságot."Gordon Gekko"
Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"
Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"
Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"
-
Vendég
.
Újból felteszem a kérdést.
Mindenkire vonatkozik-e a fórumszabályzatban az Adás-Vétel-Csere. részre meghatározott "Árat kötelező megadni !!!" (Sic!) kitétel, vagy csak egyesekre, másokra pedig nem?
.
Fura dolog ez, mert amit ön szerint szinte lehetetlen betartani, az a kereskedelemben tökéletesen úgy működik, ahogy leírtam. Azaz, vételi ajánlatot mindenki úgy tesz, hogy megad egy árat. Gondoljon csak a legegyszerűbb esetre, a tőzsdére, azon belül is promt ügyletekre. Ugye nevetséges lenne, ha azt mondanám, veszek 10 000 db MOL részvényt valamennyiért? És képtelenség is lenne így kereskedni. Ezért a vételi szándékkal rendelkezők meghatározzák a mennyiséget is, és az árat is. Azaz, megmondják, hogy vennék 10 000 db MOL részvényt 11 300 Ft/db áron, és ez a vételi ajánlat addig érvényes, amíg vissza nem vonják. Azaz, ha valaki azt mondja, hogy ő elad az illetőnek 10 000 dbt MOL részvényt 11 300 Ft/db áron, akkor a vételi ajánlatot tevő köteles azt megvenni.
.
Atyaég...
Adhatna egy kis szabaidőt, látom sok van. Ah inkább mégsem kell, megyek zenét hallgatni!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Az eladás mindig konkrét dologra vonatkozik, de keresésnél nem feltétlen tudja a vásárolni szándékozó, hogy konkrétan mit akar, ezért nehéz árat is belőnie, bár segíti az eladót, az tény.
Mi az, hogy
keresésnél nem feltétlen tudja a vásárolni szándékozó, hogy konkrétan mit akar,
Nem tudja, hogy CD játszót akar venni, vagy erősítőt? Vagy mi?
Mutasson már olyan hirdetést a "keres rovatokban", ahol nincs megadva, hogy az illető mit keres! Ha pedig meg van adva, akkor tudja az illető, hogy mit keres, ha pedig tudja, hogy mit keres, akkor azt is tudja, hogy mennyi pénzt szánt rá, vagy hogy egyáltalán mennyi pénze van az adott dologra.
Ha valaki pl. CD játszót akar venni, és nem ad fel "keres" hirdetést, akkor is tudja, hogy mennyi pénze van rá, és abban az árkategóriában meghirdetett CD játszók között keresgél. Akinek százezer forintja van, az általában nem a hatszázezer forintos CD játszók között szokott keresgélni vételi szándékkal. Legfeljebb nézelődik.
Vagy ön szerint elképzelhető, hogy valaki azt sem tudja, mennyi pénzt tud költeni arra, amit keres? Mert ha így van, akkor igencsak alul becsüli azok szellemi képességeit, akik a "keres" rovatban adnak fel hirdetést.
.
kereskedelem is;el a
Szórakozik a billentyűzet bocsánat
Ne terjessz rólam hazugságot,cserében én sem terjesztem rólad az igazságot."Gordon Gekko"
- Roberto11
- V.I.P.

- Értékelés: 351
Fura dolog ez, mert amit ön szerint szinte lehetetlen betartani, az a kereskedelemben tökéletesen úgy működik, ahogy leírtam. Azaz, vételi ajánlatot mindenki úgy tesz, hogy megad egy árat. Gondoljon csak a legegyszerűbb esetre, a tőzsdére, azon belül is promt ügyletekre. Ugye nevetséges lenne, ha azt mondanám, veszek 10 000 db MOL részvényt valamennyiért? És képtelenség is lenne így kereskedni. Ezért a vételi szándékkal rendelkezők meghatározzák a mennyiséget is, és az árat is. Azaz, megmondják, hogy vennék 10 000 db MOL részvényt 11 300 Ft/db áron, és ez a vételi ajánlat addig érvényes, amíg vissza nem vonják. Azaz, ha valaki azt mondja, hogy ő elad az illetőnek 10 000 db MOL részvényt 11 300 Ft/db áron, akkor a vételi ajánlatot tevő köteles azt megvenni.
.
csak itt nem kereskedelem folyik!
vagy igen?..............
Marantz Cinema 40
Parasound Halo A51
DUNE Max Vision 4K
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII
HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Parasound Halo A51
DUNE Max Vision 4K
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII
HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Akkor valószínűleg az opciós kereskedelemis az.Hmm nem is tudtam,hogy viccből tartom e la családot.
Fura dolog ez, mert amit ön szerint szinte lehetetlen betartani, az a kereskedelemben tökéletesen úgy működik, ahogy leírtam.
.
Az unalom érdekes gondolatokat szül.
Már bocs, de ez egy vicc.
Webáruház:
-
Vendég
Én minden esetre nem vágnám magam alatt a fát tehát maradna. A 1000-2000 ig , aminek meg nincs értelme.
Betartani meg szinte lehetetlen amit kitaláltál.
Az adminok meg meg zakkanának a sok moderálástól.
Fura dolog ez, mert amit ön szerint szinte lehetetlen betartani, az a kereskedelemben tökéletesen úgy működik, ahogy leírtam. Azaz, vételi ajánlatot mindenki úgy tesz, hogy megad egy árat. Gondoljon csak a legegyszerűbb esetre, a tőzsdére, azon belül is promt ügyletekre. Ugye nevetséges lenne, ha azt mondanám, veszek 10 000 db MOL részvényt valamennyiért? És képtelenség is lenne így kereskedni. Ezért a vételi szándékkal rendelkezők meghatározzák a mennyiséget is, és az árat is. Azaz, megmondják, hogy vennék 10 000 db MOL részvényt 11 300 Ft/db áron, és ez a vételi ajánlat addig érvényes, amíg vissza nem vonják. Azaz, ha valaki azt mondja, hogy ő elad az illetőnek 10 000 db MOL részvényt 11 300 Ft/db áron, akkor a vételi ajánlatot tevő köteles azt megvenni.
.
Az eladás mindig konkrét dologra vonatkozik, de keresésnél nem feltétlen tudja a vásárolni szándékozó, hogy konkrétan mit akar, ezért nehéz árat is belőnie, bár segíti az eladót, az tény.
Ott a pont .
Én minden esetre nem vágnám magam alatt a fát tehát maradna. A 1000-2000 ig , aminek meg nincs értelme.
Betartani meg szinte lehetetlen amit kitaláltál.
Az adminok meg zakkanának a sok moderálástól.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
-
Vendég
Szerintem árat nagyon nehéz megadniPL keresek 1 erősítőt xxxx 50000 Ft ér vagy ,hogy gondolod? Vagy 50-100 ezer közt? Akkor meg nincs sémi értelme. Elég nehéz kivitelezni.
Pont így. Azaz, keresek X márkájú Y típusú erősítőt max. Z ezer forintért, vagy keresek ilyen és ilyen műszaki paraméterekkel rendelkező erősítőt N ezer forintért.
Közben megjegyeznék néhány dolgot:
1.) A hirdetés (nem keverendő a reklámmal) ajánlatnak számít.
2.) Az ajánlat mindig un. kötelező ajánlat, amennyiben nincs benne külön feltüntetve, hogy az adott ajánlat nem kötelező érvényű.
3.) Az ajánlatnak (beleértve a vételi ajánlatot is) egyebek mellett, mindig tartalmaznia kell az árat.
4.) A kötelező ajánlat pedig azt jelenti, hogy az ajánlattevő köteles az ajánlatban foglaltakhoz tartani magát, azaz, ha valaki elfogadja az ajánlatot, legyen az vételi, vagy eladási ajánlat, akkor az ajánlattevő köteles az ajánlata tárgyát eladni, illetve megvenni.
Ezért lehet, és ezért is büntetik meg rendesen a multikat, ha pl. nem az általuk meghirdetett akciós áron adják az akció ideje alatt a portékát.
De a jog már csak olyan, hogy ami a multikra érvényes, az érvénye a piac többi szereplőjére is. Az természetesen más kérdés, hogy magánszemélyek esetén ez hogyan kényszeríthető ki, meg ki a csodának van ezzel kezdve foglalkozni. De ettől függetlenül jogsértést követ el az, aki nem e szerint jár el.
Ps.: Ja, és nézze meg a Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok -- Keres rovatban a hirdetéseimet, és rá fog jönni, hogy nem is olyan nehéz dolog ez. csak azoknak, akik nem is akarják betartani a szabályt.
.
.
Már egy ideje figyelem, hogy az Adás-Vétel-Csere rovatban, ahol ki van írva, hogy "Árat kötelező megadni !!!", mintha ez a kritérium csak azokra vonatkozna, akik eladásra kínálnak valamit. Azok nagy része ellenben, akik keresnek valamit, ezt a feltételt rendszeresen figyelmen kívül hagyja, anélkül, hogy bárki is szóvá tenné ezt nekik. Vagy ők, mármint a keresők, "egyenlőbbek az egyenlők között", és rájuk nem vonatkozik? Esetleg, mi vagyunk a lúzerek, akik vételi szándék esetén is megadjuk az irányárat a fenti felszólításnak eleget téve?[/size]
.
Szerintem árat nagyon nehéz megadniPL keresek 1 erősítőt xxxx 50000 Ft ér vagy ,hogy gondolod? Vagy 50-100 ezer közt? Akkor meg nincs sémi értelme. Elég nehéz kivitelezni.
Teszem azt valaki keres X típusú erősítőt ilyen meg ilyen állapotban, és valaki jelez, hogy neki van, és ha érdekli a vevőt, akkor 80 ezer forintért eladja.
De ha X típusú erősítőhöz oda van írva, hogy 100 ezer forintért keresi a vevő, akkor az eladó, aki amúgy 80 ezerért is odaadta volna (mert esetleg ő annyira lőtte be), 100 ezret fog kérni érte. Kétélű a dolog. Vagy ahogy telik az idő, mindig emeli az árat, mint ahogy az eladók csökkenteni szokták?
Lehet csak valaki száraz műszaki adatokat ad meg, és az alapján keres, nincs konkrét elképzelése. Egy konkrét eladni kívánt portékánál nyilván könnyebb egy árat megadni.
De az észrevétel jogos is, lehet csak az eladásra kellene a kötelező ármegadást vonatkoztatni. Felterjesztjük egyeztetésre a kérdést.
Teszem azt valaki keres X típusú erősítőt ilyen meg ilyen állapotban, és valaki jelez, hogy neki van, és ha érdekli a vevőt, akkor 80 ezer forintért eladja.
De ha X típusú erősítőhöz oda van írva, hogy 100 ezer forintért keresi a vevő, akkor az eladó, aki amúgy 80 ezerért is odaadta volna (mert esetleg ő annyira lőtte be), 100 ezret fog kérni érte. Kétélű a dolog. Vagy ahogy telik az idő, mindig emeli az árat, mint ahogy az eladók csökkenteni szokták?
Lehet csak valaki száraz műszaki adatokat ad meg, és az alapján keres, nincs konkrét elképzelése. Egy konkrét eladni kívánt portékánál nyilván könnyebb egy árat megadni.
De az észrevétel jogos is, lehet csak az eladásra kellene a kötelező ármegadást vonatkoztatni. Felterjesztjük egyeztetésre a kérdést.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
-
Vendég
.
Már egy ideje figyelem, hogy az Adás-Vétel-Csere rovatban, ahol ki van írva, hogy "Árat kötelező megadni !!!", mintha ez a kritérium csak azokra vonatkozna, akik eladásra kínálnak valamit. Azok nagy része ellenben, akik keresnek valamit, ezt a feltételt rendszeresen figyelmen kívül hagyja, anélkül, hogy bárki is szóvá tenné ezt nekik. Vagy ők, mármint a keresők, "egyenlőbbek az egyenlők között", és rájuk nem vonatkozik? Esetleg, mi vagyunk a lúzerek, akik vételi szándék esetén is megadjuk az irányárat a fenti felszólításnak eleget téve?
.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Úgy akartam értelmezni hogy egy IQ szint csak "minuszban" .Bocs.
Értettem én, csak nem tudtam kihagyni...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.